Hlavní obsah

Obránce Vlček se po devíti letech vrátí do Plzně

Obranné řady nováčka fotbalové ligy z Plzně v jarní části sezóny vyztuží zkušený stoper Petr Vlček. Dvaatřicetiletý hráč ukončí svoje angažmá v kyperském klubu Etnikos Achnas a vrátí se do plzeňské Viktorie, odkud před devíti lety odešel do Slavie Praha. Vlček by měl na začátku příštího týdne v Plzni podepsat smlouvu na jeden a půl roku s roční opcí. V pátek to řekl výkonný ředitel klubu Radomír Havel.

Článek

"V nejbližších dnech by měl absolvovat lékařské testy a asi během příštího úterý či středy by měl podepsat smlouvu. Jinak jsme dohodnutí s kyperským klubem na odstupném a s Petrem na podmínkách smlouvy," dodal Havel.

Západočeši, kterým po podzimu patří desáté místo, si od někdejšího reprezentanta hodně slibují. "Věříme, že do našeho mladého mužstva přinese zkušenosti. Ty budeme na jaře hodně potřebovat. Petr určitě má hodně co nabídnout," uvedl Havel.

Vlček by se podle něj měl už v sobotu zapojit do přípravy s mužstvem. Viktorii v sobotu čeká přípravné utkání v Praze v Xaverově proti sparťanské rezervě, ale Vlček bude se zbytkem týmu trénovat v Plzni.

Debut v nejvyšší soutěži v ročníku 1994/95

Odchovanec Mariánských Lázní v Plzni v jarní části sezóny 1994/95 nakoukl do nejvyšší soutěže a po dvou letech zamířil do Slavie, kde si svými výkony řekl i o místo v reprezentaci. V nejvyšší soutěži nasbíral 167 startů a nastřílel 14 branek.

V národním týmu odehrál Vlček 18 utkání. V roce 2000 byl v kádru pro mistrovství Evropy, ale v Belgii a Nizozemku ani do jednoho zápasu nezasáhl.

Po Euru 2000 urostlý zadák zamířil ze Slavie do belgického Standardu Lutych, po další sezoně pak přestoupil do Panioniosu Atény. Zde působil čtyři roky a loni v létě přestoupil do kyperského Etnikosu Achnas, kde po půlroce končí.

Reklama

Související témata: