Hlavní obsah

Drobný: Chci splatit důvěru a zase jít ven

Fotbalový obránce Václav Drobný se vrátil z podzimního hostování v Jablonci do pražské Sparty a věří v úspěšné jaro. V týmu trápícího se mistra by měl vyztužit špatnou defenzívu a on sám se cítí v dobré formě. V rozhovoru pro deník Právo Drobný dále mluví o situaci ve Spartě nebo o příchodu Tomáše Řepky.

Článek

Splnilo podzimní hostování v Jablonci vaše očekávání?

S tím, že jsem mohl hrát v Jablonci hrát, jsem velice spokojený. Po všech stránkách jsem se tam cítil dobře. Poznal jsem perfektní spoluhráče i spoustu fajn lidí kolem mužstva. Zpočátku to z mojí strany bylo slabší, dlouhatánská herní pauza byla znát. Dostal jsem však důvěru i šanci a postupně jsem se zlepšoval. Věřím, že na mne v Jablonci budou také vzpomínat v dobrém, snad jsem jim pomohl. Teď už je to ale minulost, jsem ve Spartě a tady se chci prosadit.

Berete Spartu jako přestupní stanici před dalším zahraničním angažmá?

Neřekl bych vysloveně jako přestupní stanici, to nezní dobře a nevystihuje to podstatu. Nejprve musím hrát v základu a podávat tak dobré výkony, aby si mě někdo všiml. Ale s určitým výhledem dopředu platí, že chci Spartě splatit důvěru a zase jít ven, aby si za mne mohla vzít to, co do mne investovala.

Vraťme se k lize. Nebylo vám líto, že podzim končí?

Z předchozích zahraničních angažmá jsem byl zvyklý vlastně nemít zimní přestávku nebo jen krátkou. Spíš by mi vyhovovalo, kdyby se pokračovalo dál. Cítil jsem se super a dál bych se zlepšoval. Snad mě přestávka v tomto směru nezbrzdí. Po čtyřech letech zažívám klasickou zimní přípravu a jsem zvědavý, co to se mnou udělá. Zatím se cítím dobře, i když to je zabíračka.

Na Letnou jste se vrátil, abyste pomohl hlavně vyztužit špatnou obranu. Troufáte si na to?

Samozřejmě! Uvidíme, kdo si vybojuje místo v základní sestavě pro první ligový zápas s Libercem. Udělám všechno pro to, abych to byl i já. Cítím se perfektně a hodně si věřím. Doufám, že mám Spartě co dát.

Co říkáte konkurentům na post obránců?

Neberu kluky jako konkurenci v pravém slova smyslu. Všem nám jde o to, aby Sparta stoupala co nejrychleji tabulkou. Moc nové posily neznám, ale z prvních poznatků si troufám soudit, že se jedná o kvalitní fotbalisty. Jinak by si je trenér Griga nepřivedl. Boj o místo v sestavě nás motivuje všechny. Bude hodně důležité, jak se nová obrana sehraje, komu s kým to půjde nejlépe. Sparta nemá čas na nějaké experimenty, musí hned začít vyhrávat.

Přijde i Tomáš Řepka...

To na situaci nic nemění, jen budeme muset bojovat o místo v sestavě s větším úsilím. Každý v tomhle směru je sám za sebe a má stejnou šanci. Z klubů, kde jsem působil, jsem zvyklý, že o dvě místa stoperů v sestavě jsme bojovali minimálně čtyři. Řepka bude mít vzhledem ke svým zkušenostem a image bojovníka možná malinkou výhodu, ale i on bude o to místo bojovat. Otázka zní, kdo k němu. Na mně bude, abych dokázal, že to mám být právě já.

Neděsí vás situace, v níž se Sparta po podzimu ocitla?

Nebudu zapírat, že i pro mne to bylo překvapení, myslím špatné. Ale je to realita. O to větší mám motivaci, a určitě nejen já, dokázat, že se s námi musí pořád počítat i pro boj o nejvyšší příčky.

Reklama

Související témata: