Hlavní obsah

Sparta - Dynamo Moskva 1:1Letenským zbyla jen remíza, Plzeň i Jablonec vyhrály

Praha
Aktualizováno

Soustředění ve Španělsku uzavřeli plichtou. Fotbalisté Sparty přišli v nastavení gólem z penalty o výhru a s Dynamem Moskva remizovali 1:1. Plzni zařídil na Maltě vítězství 2:0 nad norským Stabaekem dvěma góly Michal Ďuriš. Jablonci se v Portugalsku daří. Ve svém druhém utkání ve skupině Atlantic Cupu si v Algarve připsal díky gólům mladíků Mihálika a Bredy vítězství nad švédským Kalmarem 2:1. Brno v Turecku remizovalo s bulharským Ludogorcem Razgrad 0:0.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotbalisté Jablonce se radují...

Článek

Sparta ani ve svém třetím utkání ve Španělsku nenasadila rekonvalescenta Lafatu. V prvním poločase ji několikrát podržel brankář Bičík a na druhé straně pak více než šťastnou trefou po Krejčího šanci otevřel skóre Fatai. Po přestávce spěl zápas k výhře Pražanů, v nastavení však rozhodčí za Váchův zákrok nařídil penaltu, Dynamo ji proměnilo a byl konec.

Sparta tak bilanci přípravných zápasů upravila na 1 výhru, 2 remízy a 3 porážky. Ve čtvrtek se vrací domů, v neděli ji ještě čeká na Letné generálka na ligu s Žilinou. Jaro zahájí duelem ve Zlíně.

Plzeň má první výhru

Plzeňská Viktoria se po dvou porážkách na soustředění v Turecku a remíze na probíhajícím kempu na Maltě dočkala první výhry. Proti třetímu celku posledního ročníku norské ligy Stabaek IF byla většinu zápasu jasně lepší, ale gólově se prosadil až po hodině hry střídající Michal Ďuriš, který se trefil hned dvakrát v rozmezí pěti minut.

Mistrovská Viktoria uzavře soustředění sobotním zápasem proti Těreku Groznyj, který bude zároveň generálkou na jarní část sezóny.

Breda si drží úžasnou bilanci

Fotbalisté Jablonce vstoupili do turnaje Atlantic Cup v Portugalsku v neděli výhrou 2:0 nad dánským Aarhusem. V druhém zápase proti Kalmaru dal kouč Frťala příležitost dalším hráčům. Severočeši uspěli i proti švédskému Kalmaru a výhra 2:1 je poslala do čela jejich skupiny.

Vítězství Jablonci v závěru přisoudil David Breda. Talentovaný mladík skóroval ve všech šesti přípravných duelech. Severočeši bez ztráty bodu vyhráli svoji skupinu. Nedělní finále si ale vzhledem k návratu do Čech nezahrají a po dohodě s pořadateli nastoupí v Algarve k závěrečnému utkání v sobotu.

Přípravná fotbalová utkání:
V Portugalsku: FK Jablonec - Kalmar FF 2:1 (1:0)
Branky: 22. Mihálik, 86. Breda - 71. Antonsson.
Jablonec: Valeš (46. V. Hrubý) - Rys, M. Kysela (46. Beneš), Pernica, Matěj Hanousek - Rossi - Kubista, Trávník, Mihálik - Wágner (68. Breda), Martin Doležal I. (68. Masopust). Trenér: Frťala.
V Turecku: Zbrojovka Brno - Ludogorec Razgrad 0:0
Brno: Melichárek - Hyčka (80. Pašek), Košťál, Jovanovič, Keresteš - Zoubele (73. Brigant), Malík (68. R. Buchta), Chrien (80. J. Kučera), Lutonský (46. Michal Škoda) - Zavadil - Řezníček (46. Vávra). Trenér: Kotal.
Ve Španělsku: Sparta Praha - Dynamo Moskva 1:1 (1:0)
Branky: 33. Fatai - 90.+5 z pen. Tašajev.
Sparta: Bičík (46. Miller) - Zahustel, Brabec, Holek, Costa - Josef Šural, Mareček (46. Vácha), Frýdek, Matějovský, L. Krejčí (76. Dočkal) - Fatai (64. Juliš). Trenér: Ščasný.
Na Maltě: Viktoria Plzeň - Stabaek IF 2:0 (0:0)
Branky: 62. a 67. Ďuriš.
Plzeň: Bolek - Rajtoral (55. Končal), Hejda (55. Hubník), Baránek, Matějů (66. Řezník) - Hrošovský (55. Hořava), Vaněk (66. Průcha) - Petržela (71. Provod), D. Kolář (55. Holenda), Kopic (55. Kovařík) - Krmečník (55. Ďuriš). Trenér: K. Krejčí.

Reklama

Související témata: