Hlavní obsah

Teplice - Varnsdorf 0:1Trpká generálka. Teplice prohrály s posledním týmem druhé ligy, mistr s Grozným

Aktualizováno

Fotbalisté Teplic nezvládli generálku na start jarní části ligové sezóny. Severočeši dnes doma překvapivě podlehli poslednímu týmu druholigové tabulky Varnsdorfu 0:1. Také český mistr nestačil v závěrečném duelu na soustředění na Maltě na sedmý celek ruské ligy Těrek Groznyj, kterému podlehl vysoko 0:3. Poslední přípravný duel před úvodním jarním kolem výsledkově nevyšel ani Ostravě, která prohrála s Trnavou 0:2. Naopak Jablonec na závěr soustředění v Portugalsku udolal švédského mistra Norrköping 3:2.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jakub Hora z Teplic.

Článek

"Nebylo to příjemné pokoukání, bohužel jsme zápas nezvládli. Je potřeba si asi určité věci tvrdě vyříkat, dostali jsme facku v pravou chvíli. Věřím ale, že se do začátku ligy dokážeme správně nastartovat," uvedl pro klubové internetové stránky plzeňský trenér Karel Krejčí. "Ze zápasu rozhodně nejsem nadšený a v negativním slova smyslu mi zamotal hlavu. Máme ještě osm dní do ligy a musíme se dle mého zlepšit ve všech aspektech," dodal Krejčí.

Plzeň se v úvodu snažila diktovat tempo hry, ale nebezpečnější byl Těrek. Mitriševa sice nejprve v úniku vychytal plzeňský brankář Kozáčik, ale po rohovém kopu už se soupeřův útočník prosadil a v 39. minutě otevřel skóre.

Druhou trefu přidal čečenský celek po hodině hry, kdy Viktoria špatně bránila standardku a nabíhající Aissati dostal balon do sítě. V 67. minutě pak Plzeň inkasovala potřetí po další chybě defenzivy, která nechala příliš prostoru střílejícímu Grozavovi. Český šampión se nedočkal ani čestného gólu, protože Kovaříkův pokus zastavila tyč.

"Výsledkově sice zápas vypadá jednoznačně, ale v prvním poločase jsme za stavu 0:0 měli dobré příležitosti k tomu, abychom šli do vedení. Soupeř nás potrestal poměrně lacinou brankou ze standardky. Ve druhé půli jsme inkasovali opět ze standardky a pak přišla pasáž, kdy byl soupeř zkrátka lepší a v utkání dominoval," připustil Krejčí.

Někteří jeho svěřenci měli zdravotní problémy. "Pohybově jsme na hřišti nevypadali dobře. Někteří hráči za mnou přišli s tím, že mají žaludeční potíže pravděpodobně z jídla. Zítra se vrátíme domů a uvidíme, jak se dají kluci dohromady," uvedl Krejčí.

Plzeň z pěti přípravných zápasů na dvou soustředěních v Turecku a na Maltě třikrát prohrála, jednou remizovala a jen jednou zvítězila. Do ligy vstoupí Viktoria jako lídr tabulky příští neděli duelem na Slovácku.

Bilanci vylepšily Jablonec a Zlín

Teplice v předchozím přípravném duelu utrpěly debakl 0:5 na půdě lídra druhé německé ligy Lipska a nedařilo se jim ani dnes, kdy doplatily na zahazování šancí. Severočeši neproměnili několik samostatných úniků, Kukec trefil tyč a Krob v druhé půli nedal penaltu. Varnsdorf rozhodl o svém triumfu ve 39. minutě po Zbrožkově hlavičce.

Jablonec v Portugalsku v zápase dvou obratů zdolal Norrköping. Severočeši vedli po trefě Víta Beneše, švédský mistr v úvodu druhé půle skóre otočil, ale Beneš v 72. minutě srovnal a minutu před koncem zajistil osmému celku české ligy vítěznou generálku střelou z voleje střídající Vojtěch Kubista. Jablonec vyhrál všech sedm přípravných duelů.

Naopak Brno v generálce podlehlo týmu Levski Sofia 0:1, druhý celek bulharské ligy se v závěru prosadil z penalty. Zbrojovka tak v závěrečném čtvrtém duelu na soustředění v Turecku poprvé prohrála a inkasovala.

Baník přišli povzbudit i ultras

Poslední tým ligové tabulky Ostrava prohrál s šestým celkem slovenské ligy Trnavou 0:2 a v přípravě podruhé za sebou neskóroval. Svěřence nového trenéra Vlastimila Petržely přišli na stadión do Vítkovic povzbudit i fanoušci ultras, kteří se po bojkotu za minulého vedení vrátili na domácí duely.

"Mrzí mě, že jsme se nedokázali střelecky prosadit, protože předtím jsme v přípravě dávali hodně gólů. Teď nám to trošku odešlo. Kluci teď potřebují hlavně nabírat sebevědomí, protože když ho budou mít, jsou to velice šikovní hráči," uvedl pro klubový web Petržela.

Nováček nejvyšší soutěže Zlín naopak proti slovenskému soupeři uspěl a Senici nastřílel čtyři góly. K výhře 4:1 přispěl dvěma brankami Tomáš Poznar. Jihlava pak porazila druholigové Pardubice těsně 2:1.

Přípravná fotbalová utkání:
FK Teplice - FK Varnsdorf 0:1 (0:1)
Branka: 39. Zbrožek.
Teplice: Chudý - Hora, Lüftner, Jeřábek, Krob - Soungole, Ljevakovič - Vondrášek, Vachoušek, Kukec (46. Gregáň) - Vaněček (56. Táborský). Trenér: Vavruška.
Plzeň - Groznyj 0:3 (0:1), hráno na Maltě
Branky: 39. Mitrišev, 61. Aissati, 67. Grozav.
Plzeň: Kozáčik - Rajtoral (61. Matějů), Hubník (61. Baránek), Hejda, Limberský - Hořava (71. Vaněk), Hrošovský - Petržela, D. Kolář (61. Holenda), Kovařík - Ďuriš (71. Krmenčík). Trenér: K. Krejčí.
Vysočina Jihlava - FK Pardubice 2:1 (2:0)
Branky: 18. Voltr, 21. Hronek - 53. Jeřábek z pen.
Jihlava: Hanuš (67. Rakovan) - Tlustý (46. Kryštůfek), J. Krejčí, Šourek, Mišůn (46. Urdinov) - T. Kučera, Demeter - Kukol (62. Fulnek), Hronek (76. Jungr), Bazal - Voltr (62. Dvořák). Trenér: Hipp.
Fastav Zlín - FK Senica 4:1 (3:1)
Branky: 40. a 59. Poznar, 21. L. Holík, 25. V. Vukadinovič - 7. Leško.
Zlín: S. Dostál (70. Holý) - Pazdera, Jugas, Hájek (70. Malý), Matějov (70. Hubáček) - V. Vukadinovič (60. Bartolomeu), Živulič, L. Holík (70. Janíček), Koreš (60. Jordan) - Poznar (70. Š. Červenka), Diop (46. Fantiš). Trenér: Páník.
FK Jablonec - Norrköping 3:2 (1:0), hráno v Algarve
Branky: 40. a 72. Beneš, 89. Kubista - 51. Bärkroth, 63. Bukva.
Jablonec: Bárta (46. Valeš) - M. Kysela (84. Rys), Beneš, Pernica, Karavajev (84. Matěj Hanousek) - Hübschman (84. Rossi) - Masopust (76. Kubista), Greguš (76. Trávník), Pospíšil (68. Martin Doležal I.), Breda (76. Mihálik) - Tecl (68. Wágner). Trenér: Frťala.
Baník Ostrava - Spartak Trnava 0:2 (0:1)
Branky: 41. vlastní Honiš, 90.+1 Mikovič.
Ostrava: Šrom - M. Dostál, Kaša, Honiš, Lučič - Lásik (46. Matěj), R. Hrubý - Mondek (46. Vengřinek), Ožvolda (74. De Azevedo), Holzer (74. Helešic) - O. Šašinka (68. M. Červenka). Trenér: Petržela.
Zbrojovka Brno - Levski Sofia 0:1 (0:0)
Branka: 83. Kostadinov z pen.
Brno: Melichárek (46. Martin Doležal II.) - Pašek, Košťál (46. Jakub Šural), Jovanovič (58. P. Buchta), Lutonský - Zoubele (58. Vávra), R. Buchta (70. Weber), Malík, Michal Škoda - Zavadil (50. J. Kučera) - Řezníček (58. Brigant). Trenér: Kotal.

Reklama