Hlavní obsah

Slavia a Sparta posilovaly, Plzeň na přestupovém trhu mlčela

Nebývale čilý a také, co se jmen týká, zajímavý byl pohyb na domácím přestupovém trhu. Nejaktivnější byla po evropských pohárech toužící Slavia, která koupila hned osm hráčů. A to ještě Vošahlík přišel a hned zase odešel. Lídr tabulky, Plzeň, naopak nekoupil nikoho. Viktoria prodala reprezentanta Procházku a stáhla si své hráče z hostování.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Záložník Josef Šural v novém dresu Sparty.

Článek

Tým z Edenu šel po kvantitě i kvalitě, ale také s výhledem do budoucnosti. Slavia koupila zkušené hráče, zejména Hušbauera ze Sparty, ale i talentované mladíky, především Linharta, Baráka, Pavlenku nebo slovenského reprezentanta Mihálika.

Střídmě, tedy co do počtu hráčů, se chovala Sparta. Přivedla však dva reprezentanty, Zahustela a Šurala, smlouvu uzavřela také s Mazuchem, který se na Letné během podzimu doléčoval po těžkém zranění už jako volný hráč.

Nejzajímavější změny dresů
Příchody ze zahraničí
Ondřej MAZUCHobránceDněpropetrovskSparta
NIVALDO (Kapverdské o.)záložníkDinamo MinskTeplice
Jaroslav MIHÁLIK (SR)útočníkŽilinaSlavia
Přestupy do zahraničí
Jiří SKALÁKzáložníkBoleslavBrighton
Václav PROCHÁZKAobráncePlzeňOsmanlispor
David PAVELKAzáložníkLiberecKasimpasa
Franci LITSINGI (Kongo)záložníkSpartaGaziantep
Dzon DELARGE (Kongo)útočníkLiberecMödling
V rámci ligy
Josef ŠURALzáložníkLiberecSparta
Ondřej ZAHUSTELobránceBoleslavSparta
Lukáš ŽELEZNÍKútočníkZlínSlavia
Josef HUŠBAUERzáložníkSpartaSlavia
Jan BOŘILobránceBoleslavSlavia
Muris MEŠANOVIČ (Bosna)útočníkJihlavaSlavia
Aidin MAHMUTOVIČ (Bosna)útočníkPlzeňOlomouc
Jiří PAVLENKAbrankářOstravaSlavia

Citelně naopak oslabila Mladá Boleslav. Zahustel šel do Sparty, Skalák do Brightonu, Bořil do Slavie. Přišli jen Přikryl s Pauschekem. Podobné to je s Libercem, který opustili Pavelka, Šural a Delarge, náhrada v podobě Vůcha, Breiteho, Karafiáta a Pulkraba nebude asi hned plnohodnotná.

K pohybu došlo i v dalších klubech. Problémy s ofenzívou mohou mít Zlín, jemuž odešel Železník do Slavie, a Jihlava, odkud do Edenu zamířil Mešanovič.

Naopak pro Olomouc by měl být posilou Mahmutovič, hostující z Plzně, podobně jako Příbrami by měl pomoci Šabala, kterého tam FC Bruggy půjčil po nepříliš vydařeném hostování v polském Miedži Legnica. Podobně jako U Litavky také další domácí kluby spoléhají na příchod hráčů na hostování z klubů, které se pohybují na předních příčkách tabulky.

Reklama

Související témata: