Hlavní obsah

Zlín touží navázat na podzimní úspěšné výsledky

Zlín

Udržet dosavadní přízeň diváků a navázat na podzimní úspěšné výsledky chce po podzimu šestý tým fotbalové ligy Zlín. Nováček bude oslaben o svého nejlepšího střelce Lukáše Železníka, který zamířil do Slavie Praha. Nahradit by jej měl dvaadvacetiletý senegelský útočník Dame Diop.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Zlína Bohumil Páník.

Článek

Kromě Diopa se podařilo v zimní přestávce získat na přestup Vukadina Vukadinoviče a Antonína Fantiše a prodloužit hostování brankáře Tomáše Holého ze Sparty. "Udělali jsme v přestupové politice kus práce pro stabilizaci kádru. Mělo by se nám podařit zacelit mezeru po odchodu Železníka. Pokud ještě dojde k nějakým změnám, tak už budou jen kosmetické," uvedl na čtvrteční tiskové konferenci manažer fotbalistů Zlína Zdeněk Grygera.

Zlín má za sebou pod vedením trenéra Bohumila Páníka velmi zdařilou přípravu, v devíti zápasech neprohrál a v osmi zvítězil. "Mým přáním v jarní části ligy je udržet naše příznivce, aby chodili stále v tak hojném počtu na naše zápasy. A my jsme je potěšili dobrým výkonem i způsobem hry," řekl kouč Páník, jenž si pochvaluje i dobrou klubovou politiku.

"Odešel pouze jeden hráč, což je výborné. Hrozilo, že by tým opustilo více fotbalistů," dodal trenér, který navzdory současnému postavení týmu v horní polovině tabulky nemá vzletné plány a ohlíží se i dozadu na soupeře ze spodních pater.

Páník nabádá k obezřetnosti

"Máme dost bodů. Víme však, že vlci v podobě dalších osmi týmů za námi mají nabroušeny nože a vytažené tesáky. Musíme být obezřetní. Čekají nás velmi těžká úvodní tři kola, ve kterých se pokusíme urvat co nejvíce," nastínil plány zlínský kouč.

Tak vítězné tažení v zimní přípravě podložené vítězstvím v Tipsport lize Páník nepamatuje. "Pátrám v paměti, ale opravdu si nevzpomenu. Historií se tolik nezabývám, i když ji ctím. Pro mužstvo je i v zimní přípravě lepší, když vítězí. Řeči, že se po prohrách v přípravě bude dařit v lize, neuznávám. Hráči se musí učit vyhrávat," tvrdí Páník.

V jarní premiéře přivítá Zlín na domácím trávníku Spartu. Bilance vzájemných zápasů z minulosti vyznívá jednoznačně ve prospěch Zlína, který z deseti zápasů jen dvakrát prohrál, pět utkání vyhrál a tři skončila remízou.

"Společný jmenovatel těchto úspěchů je vůle týmu, který chce dokázat, že umí hrát s i proti takovému velkoklubu, jakým je Sparta. Dalším motivem jsou diváci. Sparta nezažije v českém prostředí tolik zápasů, v nichž musí hrát pod takovým tlakem. Nejsme tým, který dokáže jen odkopávat míče," poznamenal k sobotnímu duelu Páník.

Reklama

Související témata: