Hlavní obsah

Slovenská posila Hanek se konkurence ve Spartě nebojí

PRAHA

Pětadvacetiletý obránce slovenské reprezentace Michal Hanek přišel jako první posila v zimě na Letnou. Na podzim propustná sparťanská obrana potřebuje vyztužit a on má být jedním zatím ze čtyř borců, na které trenér Stanislav Griga spoléhá. Podobně jako na dalšího krajana Radoslava Zabavníka, Václava Drobného, jenž se vrátil z hostování v Jablonci, a Tomáše Řepku.

Foto: ARCHIV

Michal Hanek (vlevo) v souboji reprezentace Slovenska s Portugalskem

Článek

"Myslím si, že to nebude jen na mně. Vždyť na Letné je několik kvalitních obránců. Do této řady jsme přišli v zimě hned tři, a to ještě dorazí Tomáš Řepka. Konkurence je veliká a každého z nás čeká boj o místo v základní sestavě. Hrát budou ti s nejlepší formou. Samozřejmě chci být mezi nimi, ale na tuhle otázku budu moci odpovědět až těsně před ligovým startem. Konkurence se nebojím, naopak mě motivuje," řekl Právu Michal Hanek, který je schopný hrát nejen ve středu obrany, ale i na jejím kraji. Kontrakt s úřadujícím mistrem podepsal do konce června 2008.

Griga obránce dobře zná

Na Letnou přestoupil z Dynama Moskva, kde hrál od ledna 2003 a krátce se tu potkal také s Martinem Haškem. Trenér Griga zná tohoto obránce ještě ze svého působení na Slovensku. Vedl ho v Dubnici i v reprezentaci do 21 let.

"Hanek je dostatečně zkušený. Hraje velmi dobře pozičně, dobrý je ve vzduchu a umí i dopředu," charakterizoval čtrnáctinásobného slovenského reprezentanta kouč Sparty. Hanek toho na podzim v Moskvě mnoho neodehrál. V prosinci mu navíc skončila v Dynamu smlouva, takže Sparta za něj nemusela nic platit. "I když jsem toho v posledním roce moc neodkopal, zkušenosti z Dynama jsou velice cenné a myslím si, že je dokáži zúročit také ve prospěch Sparty," řekl Hanek.

Hankova veliká výzva

Spartě fandil od dětství a nabídku bral jako velikou výzvu. "V mém rozhodování sehrálo velkou roli i to, že nejdu do úplně neznámého prostředí. Vždyť trenér Griga mě nějaký čas vedl a z reprezentace znám Petráše, Kisela a Zabavníka," přiznal.

Postavení Sparty mu prý není lhostejné... "Deváté místo neodpovídá nejen tradici, ale ani kvalitě současné Sparty. Čeká nás těžké jaro a budeme velice potřebovat každý bod. Přesto věřím, že bychom mohli skončit do třetího místa. Z dlouhodobého pohledu Sparta může a musí vzhledem ke kvalitě kádru, zázemí i tradici aspirovat každý rok na nejvyšší příčky v domácí lize a měla by se prát o postup ze základní skupiny Ligy mistrů. I tu si chci na Letné zahrát," dodal Michal Hanek.

Reklama

Související témata: