Hlavní obsah

Příchod Maška do Slavie je prý na dobré cestě. Jsem optimista, říká mladíkův manažer Nehoda

Praha

Prožívá pernou zimu. A zároveň úspěšnou. Jeho agentura si připsala největší zimní přestup na domácí scéně - transfer fotbalového reprezentanta Josefa Šurala z Liberce do Sparty. Kromě toho Zdeněk Nehoda přivedl do Slavie Zdeňka Linharta a Antonína Baráka, na dobré cestě je příchod Dominika Maška z Cambuuru do Edenu. A pro léto má Nehoda v kapse trumf - plzeňského útočníka Michala Ďuriše, na kterého přišla z Francie více jak 70miliónová nabídka. Viktoria ji nyní odmítla, nicméně k transferu může dojít v létě. „Zimu hodnotím úspěšně, přispěla k tomu zvýšená aktivita na českém trhu," pochvaluje si šéf agentury Nehoda Sport.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Zdeněk Nehoda, kdysi útočník, dnes manažer.

Článek

Nejaktuálnější v současné době je zamýšlený transfer Dominika Maška z nizozemského Cambuuru do Slavie. V jaké fázi se nachází?

Poslední čtyři dny nedělám nic jiného, než že mluvím se Slavií a ředitelem Cambuuru. Cítím, že kluby by mohly nalézt společnou řeč v otázce odstupného. Zanedlouho skončí přestupní období (pozn. - 22. ledna), vidím to tak, že bychom měli záležitost rozseknout začátkem příštího týdne.

Příchod deváté zimní posily do Edenu je tedy na dobré cestě?

Jsem optimista, jednání se zástupci klubů vnímám pozitivně. Ale aby to nebylo jako s Pepou Šuralem, kdy se psalo, že už je ve Slavii a druhý den byl ve Spartě. (směje se) Transfer Dominika je ale jiný, ve hře je jeden klub. Hráč má chuť se vrátit do Čech. Dominik je obrovský talent, je důležité, aby měl možnost sportovního růstu.

Největším přestupem v rámci české ligy byl Šuralův z Liberce do Sparty. Jak složité bylo jej zrealizovat?

Značně, neboť Pepovi v Liberci za půl roku končila smlouva. Byly tlaky, hlavně z Liberce, aby buď prodloužil kontrakt, anebo aby přestoupil spíš do zahraničí, za vyšší částku. Rozhodování pro něj bylo nesmírně těžké, chce se udržet v národním mužstvu a zabojovat o účast na EURO. Zpočátku byly ve hře nejen Sparta se Slavií, nýbrž také francouzské kluby. A také jeden z Turecka, jehož nabídka byla pro Pepu i pro Liberec hodně zajímavá. Hráč se však rozhodl podle sportovního hlediska.

Šuralovi bylo zazlíváno, že za jeho vyčkáváním stály především finanční důvody...

Pepa prioritně finance neřešil. Smlouva ve Slavii by mu zaručila vyšší příjem... Znovu opakuji, rozhodl se po sportovní stránce. Ve Spartě to bude mít těžké, ale pokud potvrdí výkonnost, měl by se dostat do základu a být ve hře o ME.

Nejvyšším transferem mohl být přestup plzeňského útočníka Michala Ďuriše do nejmenovaného francouzského klubu. Šéf Viktorie Adolf Šádek uvedl, že odmítli nabídku ve výši 2,7 miliónů euro (přibližně 73 miliónů korun)! Sedí tato částka?

Sedí přesně. Předložili jsme Plzni konkrétní nabídku francouzského klubu. Nejprve ve výši 2,5 miliónů euro, později ji Francouzi navýšili na 2,7 miliónů euro. Naše agentura mluvila s panem Šádkem i majitelem Viktorie panem Paclíkem. Dohodli jsme se, že to odložíme. Plzeň chce obhájit titul, Ďuriš je klíčový hráč. Věříme, že své kvality na jaře potvrdí a že se dostane do slovenské nominace na EURO. My i Michal máme přislíbeno, že v případě zajímavé nabídky v létě o přestupu budeme jednat.

Jak reagoval Ďuriš, když se dozvěděl, že ho Plzeň nepustí?

Každý hráč má přání odejít do zahraničí. I když kluci ve Spartě, ve Slavii, v Plzni mají dobré smlouvy, s cizinou se to nedá srovnat. Zpočátku byl samozřejmě trochu zklamaný, ale tím, jak se prezentoval v přípravě, a dával góly, má to v hlavě srovnané. S Michalem se pracuje dobře. Věřím, že to potvrdí a v létě třeba přijde ještě lepší nabídka.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava