Hlavní obsah

O Šuralovi s Pavelkou už nebudeme mluvit, odmítl alibi liberecký Rabušic

Praha

Půl hodiny to na Julisce vypadalo, že odchod opor Šurala a Pavelky liberecký Slovan nepoznamená. Po inkasované brance se jeho hra sesypala jako domeček z karet. Tým nezvedl ani zkušený šestadvacetiletý útočník Michael Rabušic...

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Obránce Dukly Praha Branislav Milošovič (vlevo) a liberecký útočník Michael Rabušic během utkání 17. kola Synot ligy.

Článek

Čím si vysvětlujete, že jste se po první brance sesypali?

Začali jsme moc dobře. Bohužel jsme nedali gól a to rozhodlo. Dukla skórovala z druhé střely na branku. Hodně nás to poznamenalo a druhá půle už byla špatná.

Tohle se ale Liberci na podzim nestávalo, a také nejednou prohrával...

Bohužel... Nevím, co se stalo. Najednou jsme přestali hrát, nepodrželi balón. To, co jsme předváděli, nebyla naše hra, ale chaos.

Co jste si řekli o půli v kabině?

Že na ně vlítneme a otočíme to. Jenže místo toho jsme dostali druhý gól, a ten rozhodl. Už jsme se nezvedli a šli ještě dolů. Dukla nás zkrátka potrestala za naše neproměněné šance v první půli.

Projevila se hodně na hře Liberce nepřítomnost podzimních opor Pavelky a Šurala?

O Šuralovi s Pavelkou už nebudeme mluvit. To už je dávno pryč. Jsou jinde a já jim přeji, ať se jim daří. My se s tím musíme poprat, je nás na to dost. Musíme ukázat, že fotbal dokážeme hrát i bez nich.

Nemůže vás prohra na Dukle poznamenat psychicky na další zápasy?

To si nemyslím. Máme za sebou výborný podzim, v němž jsme něco dokázali. Musíme na něj navázat a hrát tak, jako třeba prvních třicet minut proti Dukle. A k tomu přidat góly. Není důvod k panice. Máme na to, abychom zase vyhrávali svým fotbalem. Na Dukle jsme prostě selhali v koncovce, to se stane. Dukla pak ukázala velkou zkušenost. My se máme od čeho odrazit. Teď nás čeká Jablonec. V Podještědském derby maká každý na sto padesát procent. Když ho zvládneme, jsme zpátky. Věřím, že to dokážeme. Už teď se na ten zápas těším.

Reklama

Související témata: