Hlavní obsah

Zasloužený obrat, oddechl si Ščasný. Ztratil však Lafatu

Zlín

Teprve potřetí z jedenácti pokusů v samostatné české lize dobyli fotbalisté pražské Sparty zlínskou Letnou. Se vším všudy se však naplnilo jejich tušení, že v jarní premiéře je čeká hodně ostrý test. Favorit prohrál první poločas a o výhru 2:1 si řekl až výrazným zlepšením po přestávce a obratem skóre během dvou minut. „Zaslouženě jsme výsledek otočili,“ oddechl si trenér Zdeněk Ščasný.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Sparty Praha Zdeněk Ščasný se raduje z výhry ve Zlíně.

Článek
Fotogalerie

Musíte být spokojený, jaro jste zahájili vítězně.

Velmi spokojení jsme hlavně s tím, že se nám podařilo zápas otočit a získat hodně důležité body. Zlín je doma velmi silný.

Předvedli jste ovšem dva diametrálně odlišné poločasy, že?

První byl z naší strany špatný, vrcholem pak byla inkasovaná branka těsně před přestávkou po triviální chybě. Druhý poločas byl úplně jiný. Vstoupili jsme do něj skvěle a až na pár momentů měli hru naprosto pod kontrolou. Zaslouženě jsme výsledek otočili.

Čím si vysvětlujete tak matný začátek?

První poločas jsme hrozně spěchali, místo abychom míč podrželi. Měli jsme málo pohybu. Nevypadali jsme dobře, nedokážu si to vysvětlit. Možná se na nás trochu podepsalo, že David Lafata malinko cítil sval. Nechtěli jsme první střídání vyčerpat hned, ale o přestávce už přišlo. Krejčí naši hru výrazně oživil, ale ve druhé půli se všichni zvedli.

Co je s Lafatou?

David jde po neděli na vyšetření k docentu Kolářovi, pak budeme vědět víc.

Místo Lafaty jste posunul na hrot Šurala. To byla předem připravená strategie?

Na hrot jsme mohli dát klidně Juliše i Fataie. Máme víc variant, jednou z nich je i Šural. V přípravě jsme ho tam nevyzkoušeli. Zvážil jsem i to, že v nominaci do reprezentace má víc šancí ze strany. Ve Zlíně jsme se však po odchodu Davida rozhodli pro Pepu - a byl to dobrý tah. Nejen proto, že dal vítězný gól.

Ve čtvrtek vás čeká úvodní jarní duel Evropské ligy s Krasnodarem. Jaké máte poslední informace o soupeři, který v generálce jasně přehrál Machačkalu?

Četl jsem soudy od různých našich renomovaných odborníků. Ale kdo je neviděl hrát, těžko může soudit. Mají vynikající mužstvo s obrovsky rychlým přechodem. Chyby při ztrátě míče uprostřed hřiště, jaké jsme předvedli ve Zlíně, okamžitě trestá. Chceme postoupit, sehrát dva výborné zápasy. Musíme počítat s tím, že nás čeká jiný ruský soupeř než na podzim. Zatímco CSKA měl šablony, Krasnodar víc spoléhá na své individuality a je hůř čitelný.

Reklama

Související témata: