Hlavní obsah

Plichta je pro nás ztráta, shodli se slávisté po duelu v Jihlavě

Jihlava

Šancí bylo na obou stranách spousta, ale gólu se diváci nedočkali. Fotbalisté Slavie nenaplnili v předehrávce 18. prvoligového kola v Jihlavě roli favorita, na Vysočině se museli spokojit s bodem za bezbrankovou remízu.

Foto: Luboš Pavlíček, ČTK

Jihlavský brankář Matej Rakovan chytá střelu záložníka Slavie Miljana Vukadinoviče. Vpravo je obránce Lukáš Kryštůfek.

Článek
Fotogalerie

V zimě notně posílení Pražané, kteří nastoupili už i s uzdraveným kapitánem Škodou, byli přitom k vítězství blíž. Litovat mohou především Mešanovičovy dělovky do tyče v úvodu druhé půle.

Bosenský útočník, který ještě na podzim oblékal jihlavský dres, měl ještě další vyloženou příležitost na konci úvodní půlhodiny. „To byla ještě větší tutovka. Nechápu, že jsem netrefil bránu. Gól mně asi nebyl souzený. A bohužel ani celému našemu mužstvu. Plichta je pro nás ztráta," měl jasno Muris Mešanovič, který připustil, že utkání bylo pro něj hodně specifické. „Po pěti hezkých letech strávených v Jihlavě bylo dost zvláštní stát najednou proti nedávným spoluhráčům," přemítal.

Kouč Slavie Dušan Uhrin prozradil, že svým hráčům v kabině o přestávce vyčinil. „Vadila mi laxnost v koncovce. Já jsem vběhnout na hřiště a dát gól nemohl," zavtipkoval. „Jeli jsme do Jihlavy zvítězit, bohužel se nám to nepovedlo," mrzelo ho.

Spokojenost na Vysočině

Jihlavští, jimž chyběli potrestaní Krejčí s Kukolem i zraněný brankář Hanuš, byli v honbě za záchranou s nerozhodným výsledkem mnohem spokojenější. „Soupeř byl zpočátku dominantnější a silnější na míči. V pauze jsem proto kluky nabádal k větší rozvaze. Druhý poločas už byl z naší strany mnohem lepší a zejména závěr střetnutí jsme zvládli velmi slušně. Dokonce jsme to byli my, kdo měl ke konci šance. S papírovým favoritem bodík beru," tvrdil trenér Michal Hipp.

Jeho názor sdílel i záložník Tomáš Kučera, který v Jihlavě hostuje z mistrovské Plzně. Přesto byl po zápase trochu rozladěný. „Mám totiž pocit, že jsme v přípravě podávali kvalitnější výkony než nyní v lize. Jakoby nám teď chyběl na hřišti klid. Ale zamakáme na tom a určitě se zlepšíme," předsevzal si.

Reklama

Související témata: