Hlavní obsah

Zahustel jde poprvé proti svojí Bolce, Sparta vyrukuje Se Srňou v zádech

Nedlouho po svém přestupu do rudého dresu si reprezentant Ondřej Zahustel poprvé v kariéře zahraje proti klubu, který ho vychoval. Fotbalová Sparta dnešním ligovým duelem s Mladou Boleslaví uctí památku trenéra brankářů Pavla Srníčka, který koncem loňského roku nečekaně zemřel. Zápas se hraje od 15:00, přímý přenos vysílá O2 Sport, on-line reportáž na Sport.cz.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Kapitán David Lafata s odznakem portétu Pavla Srníčka.

Článek
Fotogalerie

Tři dny po výhře nad Krasnodarem (1:0) čeká Letenské šlágr 18. Ligového kola proti Mladé Boleslavi. Ondřej Zahustel se tam narodil, klub ho vychoval a před přestupem do Sparty nikdy za žádný jiný nehrál.

„Působil jsem tam odmala, takže pro mě to bude určitě pikantní zápas. Hrozně se těším a doufám, že získáme tři body. Kluci mě znají a vědí, jak hraju, já se jim to budu snažit znepříjemnit. Kádr Boleslavi se přes zimu dost obměnil a je tam také dost kluků tady ze Sparty. O to bude utkání zajímavější, fanoušci se mají na co těšit," líčí Zahustel v rozhovoru pro klubovou televizi.

Celý jarní útok na titul se ponese v duchu motta Se Srňou v zádech a Sparta bere právě atraktivní duel jako poctu legendárnímu brankáři Pavlu Srníčkovi.

Sezónu začal, symbolicky ji také dokončí

„Pavel byl součástí našeho týmu, sezónu s námi začal a byli bychom rádi, aby ji s námi alespoň symbolicky také dokončil. Pavel si nepochybně zaslouží, abychom na něj zavzpomínali. Cítíme to svým způsobem i jako závazek, na Spartě totiž odvedl skvělou práci," říká generální ředitel Adam Kotalík.

Trenér gólmanů sedával na místě vedle hráčské lavičky, od jarní generálky s Žilinou však zůstala jeho sedačka prázdná. Na Srníčkově místě je vyobrazen jeho portrét a také iniciály PS.

Pocta legendě sestává z několika akcí. Na rohu u sparťanského fanshopu je připravené vzpomínkové místo, konkrétně tabule z plexiskla, na kterou mohou fanoušci napsat svůj vzkaz, vzpomínku, nebo přidat jen symbolický podpis. Jako první věnují své Post Scriptum bývalému parťákovi hráči a členové realizačního týmu.

Vzpomínkové místo bude přístupné od 13:00 do času výkopu utkání.

Odznaky i klubový magazín

Ve fanshopu si mohou fanoušci zakoupit odznak s Pavlovým portrétem a hlavním motivem vzpomínkových aktivit #SeSrňouVZádech. Prodejní cena je 25 korun a vybrané peníze věnuje klub na charitativní účely. Odznaky budou v prodeji v průběhu celého jara.

Hráči Sparty nastoupí k utkání ve speciálních vzpomínkových tričkách. Ještě před výkopem proběhne uctění památky P. S. aplausem. Klubový magazín k utkání pak je z velké části věnovaný Srníčkovi. Vzpomínají na něj mimo jiné Tomáš Vaclík, Marek Štěch, Daniel Zítka a brankáři dorosteneckých a žákovských výběrů ze strahovské akademie.

Reklama