Hlavní obsah

Na bývalé spoluhráče jsem se těšil, ale jsem rád, že jsme je porazili, liboval si Zahustel

Karel FeltPrávo

V Mladé Boleslavi Ondřej Zahustel fotbalově vyrostl. Po přestupu do Sparty pravého záložníka přeškolili rychle na pravého obránce. Zvládá změnu perfektně, jeho příchod je pro tým z Letné velkým přínosem. V neděli odvedl výbornou práci i v utkání proti svým bývalým spoluhráčům.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Sparťanský obránce Ondřej Zahustel.

Článek

Jak se vám hrálo proti Mladé Boleslavi?

Na zápas jsem se moc těšil. Hrálo se mi dobře, moc jsem si přál zahrát si proti bývalým spoluhráčům. Celou kariéru jsem sice strávil v Mladé Boleslavi, ale teď oblékám dres Sparty, takže jsem si přál vyhrát. To se povedlo, takže jsem spokojený. Zápas jsem si užil.

Hecoval jste se před zápasem s bývalými spoluhráči?

Ne, nic takového neproběhlo. Jen s Honzou Chramostou jsme si poslali pár sms.

Přenesli jste si do nedělního duelu pohodu ze zápasu s Krasnodarem, který jste také vyhráli?

Hlavně jsme si řekli, že to s Boleslaví nepůjde samo. Chtěli jsme navázat na dobrý výkon s Krasnodarem. Důležité bylo, že jsme brzy dali vedoucí gól a vzápětí druhý. Zápas jsme měli pod kontrolou.

Nepřekvapilo vás, že vyhlášená ofenzíva Boleslavi neudělala na Letné vůbec nic?

My jsme počítali s tím, že budou nakopávat míče na Baroše a Mageru, naši stopeři Brabec s Costou to perfektně zvládali. Měli jsme odražené míče, na které oni hodně spoléhali, což pro nás bylo velmi důležité.

Od Boleslavi má Sparta devítibodový odstup. Můžete se teď už soustředit jen na stíhání Plzně a nekoukat se v tabulce pod sebe. Je to uklidňující pocit?

My se nedíváme dolů, ale jen nahoru. Naším cílem je titul, a pro něj uděláme vše.

Jak těžké bude připravit se na odvetu s Krasnodarem?

Musíme rychle přepnout v hlavách a dobře zregenerovat. Uvidíme, co připraví trenér za taktiku. Máme dvojzápas dobře rozehraný. Myslím si, že když tam vstřelíme branku, tak postoupíme.

Ne každému hráči, který přijde do Sparty, se podaří hned zapadnout do mužstva a být platný...

Sparta byla můj první přestup, v Mladé Boleslavi jsem byl odmala. Zpočátku jsem z toho byl nervózní. Jsem rád, že jsem zapadl do týmu a vcelku se mi daří. Pořád mám ale co zlepšovat, jsme na začátku jarní sezóny. Snažím se být zápas od zápasu lepší a doufám, že moje výkony půjdou ještě nahoru.

Reklama

Související témata: