Hlavní obsah

Kotrba se vrací do Příbrami jako šéftrenér mládeže

Fotbalový kouč Jiří Kotrba se potřetí vrací do Příbrami, tentokrát jako šéftrenér mládeže. Ve funkci nahradí Pavla Tobiáše, který se bude naplno věnovat práci u ligového A-týmu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jiří Kotrba

Článek

"Už nějakou dobu jsme se bavili o tom, že chceme ještě více zkvalitnit akademii, protože se ukazuje, že tato cesta je správná," řekl majitel klubu Jan Starka na dnešní tiskové konferenci. "Není to tím, že bychom byli nespokojeni s Pavlem Tobiášem jako šéftrenérem mládeže. Chceme, aby se mohl naplno věnovat A-týmu a práci v obou sférách jsme tím zkvalitnili. Proto přichází pan Kotrba," dodal generální ředitel Petr Větrovský.

Sedmapadesátiletý Kotrba už v Příbrami dvakrát vedl ligový tým, a to v letech 1998-2002 a 2007. Byl také u historického čtvrtého místa v sezoně 2000/2001. Trénoval také České Budějovice, Jablonec, Brno, Žižkov, Olomouc, Spartu a naposledy loni na jaře Liberec. Rovněž působil u reprezentační jednadvacítky a s mládeží pracoval v Českých Budějovicích.

"Nepřišel jsem sem dělat palácovou revoluci. Udělalo se tu spoustu dobré práce, což dokazuje tato sezona a postup do osmifinále juniorské Ligy mistrů, což je asi vrchol, kterého příbramská mládež může dosáhnout. Budu se proto snažit navázat na práci, která tu probíhala pod Pavlem Tobiášem a budu se snažit nakazit spolupracovníky svým nadšením a předat jim své zkušenosti," prohlásil Kotrba, který v lize odkoučoval 337 utkání, což ho v historické tabulce řadí na čtvrté místo.

Za výhodu považuje fakt, že s Tobiášem se zná 25 let a jejich spolupráce by měla usnadnit přechod odchovanců do prvního týmu. "Oba jsme kamarádi a spolupracujeme dlouho. Vzniká tu jihočeská klika. Mým úkolem je, abychom každý rok vychovali jednoho či dva hráče pro první tým," dodal.

Mezi jeho úkoly bude také najít vhodného trenéra pro akademii poté, co v létě odejde úspěšný mládežnický trenér Antonín Barák, který bude na projektu akademií spolupracovat s Fotbalovou asociací ČR.

Reklama

Související témata: