Hlavní obsah

Příbram získala na poslední chvíli zkušeného Vošahlíka

Příbram

Fotbalista Jan Vošahlík těsně před nedělní uzávěrkou přestupů posílil Příbram. V klubu, jehož je odchovancem, se domluvil na hostování ze Slavie. Naposledy působil v kazašské Karagandě.

Foto: slavia.cz

Útočník Jan Vošahlík ještě během tréninku v Nymburce v barvách Slavie.

Článek

Šestadvacetiletý Vošahlík v Příbrami začínal s velkým fotbalem, do prvního týmu nakoukl už v šestnácti letech. V roce 2007 zamířil do Jablonce, o pět let později přestoupil do Slavie. V ní však po jedné sezóně přišel o místo a putoval na hostování do Českých Budějovic a naposledy do Karagandy.

V lednu se vrátil do Slavie, která s ním však po příchodu Jaroslava Mihalíka nepočítala a dala mu svolení k odchodu. Vošahlík se rozhodl pro návrat do rodného města. "Měl jsem s Příbramí jet už na soustředění, ale vše zkomplikovala nemoc, kvůli které jsem dva týdny jen ležel v posteli. Jsem proto rád, že se vše stihlo alespoň na poslední chvíli," řekl Vošahlík.

Měl i nabídku na návrat do Kazachstánu, ale přednost dal návratu domů. "Rok v Kazachstánu bylo divoké dobrodružství. Tam je všechno jiné, co se týče životního stylu. Chtěl jsem větší klid. Proto jsem rád, že jsem zpátky v Příbrami. V pátek jsem přijel, sednul jsem si s panem Starkou a za minutu jsme byli domluveni," uvedl Vošahlík.

Ačkoli v Příbrami nepůsobil devět let, výraznější změnu nezaznamenal. "Zjistil jsem, že nového tu není skoro nic. Všechny lidi ve vedení znám. Pořád to zůstal rodinný klub s krásnou atmosférou," řekl.

Vedení klubu od něj očekává, že z pozice krajního záložníka či útočníka pomůže prolomit střelecké trápení. Příbram nedala na jaře ve dvou zápasech ani gól. "Ale teď proti Slovácku měla hrozně moc šancí a chyběly centimetry. Věřím, že se to jednou brankou prolomí a bude to zase dobré. Ať už ten gól dám já, nebo někdo jiný," řekl Vošahlík, který v české lize odehrál 181 zápasů a vstřelil 16 branek.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice zítra 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice