Hlavní obsah

SESTAVA KOLA: Podještědský král Bakoš největší hvězdou ideální jedenáctky

Derby či zápasů s touto příchutí nabídl fotbalový víkend hned několik. A zrovna to nejprestižnější z nich, Podještědské, zrodilo také největší hvězdu. Liberecký útočník Marek Bakoš dokázal bitvu s Jabloncem (3:2) rozhodnout hattrickem. Nemůže samozřejmě chybět v ideální jedenáctce 18. kola Synot ligy podle Sport.cz.

Foto: Sport.cz s použitím webových stránek klubů

Sestava 18. kola fotbalové Synot ligy podle Sport.cz

Článek

Kdyby už neměl dokázat nic víc, hattrickem v derby se v Liberci zapsal nesmazatelně. Útočník Bakoš však má našlápnuto k vynikající sezóně, vždyť na čelo tabulky střelců ztrácí už jen jedinou trefu.

Plzeň proti Teplicím nepředvedla žádný velký výkon, tři body si ovšem pohlídala. Hodně jí pomohl pozorný výkon krajního obránce Matějů a samozřejmě vítězný gól jarního střelce Koláře. Sparta rozhodla duel s Mladou Boleslaví hned v nástupu, znovu se trefil Šural a efektní brankou se prezentoval obránce Costa.

Jihlava se vzepřela Slavii. Velkou zásluhu na bezbrankové remíze měl exslávistický brankář Rakovan, v záloze byl cítit navrátilec Kučera. Proti Olomouci se vytáhl brněnský obránce Košťál, Bohemians 1905 pak v derby s Duklou blahořečili nečekaného střelce Krcha.

Baník zaskočil Zlín a dočkal se teprve druhé výhry v sezóně. Výrazný podíl na vítězství měli Holzer s Lásikem.

Sestava 18. kola fotbalové Synot ligy podle Sport.cz:
Rakovan (Jihlava) - Matějů (Plzeň), Costa (Sparta), Košťál (Brno), Krch (Bohemians) - Kolář (Plzeň), Kučera (Jihlava), Lásik (Ostrava) - Šural (Sparta), Bakoš (Liberec), Holzer (Ostrava).

Reklama