Hlavní obsah

Teplice - Liberec 0:3Tragické Teplice zlomil Vůch. Liberec podruhé v sezóně vyhrál venku

MinutaMin. Tým Hráč Akce
51. Shala 0 : 1
72. Vůch 0 : 2
79. Vůch 0 : 3
Záznam online reportáže

Parádní dárek ke čtyřicátým narozeninám dostal trenér libereckých fotbalistů Jindřich Trpišovský, když jeho svěřenci poprvé od loňského září a teprve podruhé v sezóně vyhráli na hřišti soupeře. Slovan v sobotním utkání 19. kola Synot ligy zvítězil v Teplicích 3:0 a utnul děsivou sérii, když předešlých čtrnáct zápasů na Stínadlech nedokázal vyhrát.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Zleva Zourab Ciskaridze z Teplic a Marek Bakoš z Liberce.

Článek

Liberec do přestávky jednoznačně dominoval. Jeho hráči solidně kombinovali, drželi balón a v ofenzivě byli ve srovnání s domácími borci mnohem více nápadití. Jenže když se Vůch proháčkoval z pravé strany velkým vápnem a nahrál Bakošovi, pálil liberecký kanonýr jen do tyče. V několika dalších nadějných pozicích hosté buď promeškali ideální okamžik ke střele, nebo stačil brankář Chudý míč ukrýt v náručí.

Domácí se prakticky jen bránili a nebylo divu, protože v každém souboji byli druzí, a když už náhodou bitvu o balón podstoupili, jen výjimečně byli těmi úspěšnějšími. Marná byla snaha Vachouška s Fillem, kteří z teplické marnosti sice vybočovali, ale když po ojedinělé vydařené spolupráci připravili gólovou pozici pro Horu, nastřelil domácí útočník jen Hovorku. I proto mohl být brankář Koubek v liberecké brance naprosto v klidu, neboť bídy v útočné činnosti měly Teplice absolutní nadbytek a tudíž si o kloudné střelecké pozici mohli nechat jen zdát.

Brzy po obrátce Liberec slavil vedení, když Vůch sice po rohovém kopu hlavou trknul míč jen do protihráče, jenže měl dost času, aby balón doběhl a po jeho odraženém centru pálil přesně Shala - 0:1.

Vůch zpečetil výhru

V rychlém sledu mohlo být rozhodnuto, jenže Breiteho ránu u tyče výborně vyškrábl Chudý a po rohovém kopu pak Hovorka hlavou přestřelil. Dvě varování byla domácím málo, tudíž když dlouhý výkop Koubka nezachytil Matula ani Vondrášek, řítil se Vůch sám na Chudého a pálil neomylně.

Zoufalost domácích borců pak po dalším Koubkově dlouhém nákopu dokumentovala minela Chudého, který proti Matulově malé domů hlavou vyběhl mimo vápno, míč jen přizvedl a Vůch tak pohodlně přidal třetí branku.

Slovan proti tragicky hrajícímu teplickému výběru následně tříbrankové vítězství bez problémů uhlídal, tím spíše, když po dvou žlutých kartách musel předčasně do sprch Soungole hostující v kádru domácích právě z Liberce.

19. kolo fotbalové Synot ligy:
FK Teplice - Slovan Liberec 0:3 (0:0)
Branky: 51. Shala, 72. a 80. Vůch. Rozhodčí: Houdek - Moláček, Vlasjuk. ŽK: Ljevakovič, Soungole, Chudý - Karafiát, Bartl. ČK: 77. Soungole (Teplice). Diváci: 4328.
Teplice: Chudý - Vondrášek, Matula, Ciskaridze, Krob - Ljevakovič (82. Kodeš), Soungole - Fillo, Vachoušek, Nivaldo (60. Vaněček) - Hora (88. Gregáň). Trenér: Vavruška.
Liberec: Koubek - Coufal, Hovorka, Pokorný, Sýkora - Breite, Karafiát - Jefremov (80. Machuča), Shala (67. Folprecht, 77. Bartl), Vůch - Bakoš. Trenér: Trpišovský.

Reklama

Související témata: