Hlavní obsah

Zlín - Ml.Boleslav 0:2Mladá Boleslav výhrou prodloužila jarní trápení Zlína

MinutaMin. Tým Hráč Akce
44. Magera (penalta) 0 : 1
89. Čermák 0 : 2
Záznam online reportáže

Fotbalisté Mladé Boleslavi vyhráli v 19. kole Synot ligy 2:0 ve Zlíně. O triumfu třetího celku tabulky rozhodli gólem z penalty Lukáš Magera a Aleš Čermák, kteří se postarali o to, že domácí ani na třetí pokus v jarní části sezony nebodovali.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Mladé Boleslavi Karel Jarolím na ilustračním snímku.

Článek

Do první šance zápasu se dostal Čermák, který se pokusil přelobovat vyběhnutého Holého, jenže míč nedokázal přesně usměrnit. Na druhé straně zahrozili domácí po faulu na Vukadinoviče ze standardní situace, ale ani následná série rohových kopů ke gólu nevedla.

Mladá Boleslav postupně získala převahu, ale Pauschek v šestnáctce zakončit z úhlu nedokázal. Jánoš ze standardní situace prověřil Holého, který si se střelou dokázal poradit a zlikvidoval i ránu Rady. Zlín se často neprosazoval, vyjma šance Holíka, jenž Šedu v šestnáctce nepřelstil.

V závěru prvního poločasu po faulu Pazdery na Pauscheka v pokutovém území odpískal sudí Jech penaltu pro hosty, které se chopil Lukáš Magera, který se sice nemýlil, ale protože jeho spoluhráči vběhli do vápna předčasně, musel si pokutový kop zopakovat. Ani napodruhé však nechyboval.

Čermák pojistil výhru

Domácí se od prvních minut druhé půle snažili o srovnání, ale postrádali efektivitu. Po rohovém kopu se míč dostal k Pazderovi, který otestoval pozornost Šedy. Vukadinovič ze standardní situace zamířil jen do zdi a Diopovo zakončení v šestnáctce mířilo nad branku. Obrovskou příležitost měl po Diopově přiťuknutí domácí kapitán Poznar, proti kterému se vyznamenal mladoboleslavský brankář.

Do ideální šance zvýšit vedení se dostal Chramosta po kombinaci s Magerou, před Holým ale v dobré pozici neuspěl. Po příchodu na hřiště se prezentoval čerstvý Jordan, který ale v pokutovém území nedokázal zakončit. Naopak vítězství hostů pojistil v závěru Čermák, jenž si poradil s obráncem i brankářem.

Mladá Boleslav si tak má na třetím místě tabulky stejně 35 bodů jako čtvrtý Liberec a před pátou Slavií, která má však nedělní duel s Ostravou k dobru, má pětibodový náskok. Zlín se naopak po nečekaném podzimu dál trápí, když opět nebodoval a už dva zápasy nedal gól.

19. kolo fotbalové Synot ligy:
Fastav Zlín - FK Mladá Boleslav 0:2 (0:1)
Branka: 44. Magera z pen., 89. Čermák. Rozhodčí: Jech - Pilný, Dobrovolný. ŽK: Janíček, Diop - Pauschek, Rada, Kalabiška. Diváci: 3462
Zlín: Holý - Pazdera, Jugas, Hájek, Matejov - Vukadinovič (82. Jordan), Živulič, Holík, Janíček (71. Koreš) - Poznar, Diop (71. Fantiš). Trenér: Páník.
Mladá Boleslav: Šeda - Kysela, Kúdela, Čmovš, Pauschek - Přikryl (57. Kalabiška), Jánoš, Magera (86. Ščuk), Rada, Čermák - Chramosta (82. Takács). Trenér: Jarolím.

Reklama

Související témata: