Hlavní obsah

Znovu zaskočený Tobiáš: V přáteláku by o půli mazalo dolů ze hřiště osm hráčů

Příbram

Před týdnem říkal kouč fotbalistů Příbrami po prohře 0:1 se Slováckem, že si myslel, že už ho nic nepřekvapí a jak velké je umění takový zápas prohrát. V sobotu po bezbrankové remíze s Bohemians 1905 v 19. kole Synot ligy přiznal: „Zase jsem byl překvapen. Tentokrát naším špatným výkonem. Kdyby to byl přátelák, tak by v poločase mazalo dolů ze hřiště osm hráčů, takhle jsem mohl střídat jen tři. Věrným fanouškům, kteří přišli, se omlouvám.“

Foto: Pavel Němeček, ČTK

Trenér Příbrami Pavel Tobiáš při utkání s Bohemians.

Článek
Fotogalerie

Záložník Jan Vošahlík nastoupil za Příbram po více než sedmi letech. Hru domácích po změně stran alespoň trochu oživil a mohl dát i gól. „Měl jsem dvě šance, mrzí mě, že jsem alespoň jednu nedal. Je to pro nás ztráta. Přitom tady máme dobré mužstvo," krčil rameny nad bídným sobotním výkonem. „Neumím si to vysvětlit. Tentokrát jsme se nedostali do pořádných šancí. Na jaře jsme nedali ještě gól a musíme si přiznat, že už hrajeme o záchranu," dodal kapitán týmu Tomáš Pilík.

Sérii prodloužili na osm zápasů

Vršovičtí klokani byli mnohem spokojenější. „Bod bereme. V Příbrami se hraje těžce a my jsme ji udrželi pod sebou. Snažíme se hrát vždycky na vítězství. Kdybychom hráli na bod, tak bychom prohráli," filozofoval kouč Roman Pivarník. S bodem byl spokojený i proto, že jeho tým postihly v týdnu zdravotní problémy.

„Několik hráčů mělo horečku a zvracelo. Někteří se dali dohromady alespoň tak, aby mohli být na lavičce a odehráli třeba jen část zápasu. Jsem i proto rád, že jsme utkání zvládli a prodloužili naši sérii bez porážky na osm utkání," konstatoval.

K nejlepším na hřišti patřil sedmatřicetiletý Tomáš Čížek, který dokonce mohl vstřelit i gól. „Škoda, že to nevyšlo, ale znovu jsme neprohráli, navíc v utkání, o nichž se říká, že jsou o šest bodů. Určitě nám dobré výsledky zvedají sebevědomí, ale pořád si uvědomujeme, že hrajeme o záchranu. Když ale budeme takhle přidávat bodíky z venkovních hřišť, budeme na tom líp a líp," usmíval se.

Reklama

Související témata: