Hlavní obsah

Mosquera byl o pauze pod sprchou, nechtěl už nastoupit, prozradil kouč Pivarník

Příbram

V hodně improvizované sestavě nastoupili vršovičtí klokani v sobotním utkání 19. kola fotbalové Synot ligy v Příbrami. Uprostřed týdne skolila několik hráčů viróza. „Měli horečku a zvraceli, trénovalo nás jen čtrnáct, a to ještě na umělé trávě,“ prozradil po bezbrankové remíze kouč Bohemians Praha 1905 Roman Pivarník.

Foto: Pavel Němeček, ČTK

Trenér Bohemians 1905 Roman Pivarník během utkání v Příbrami.

Článek

„Přesto jsme do Příbrami jeli s cílem vyhrát a prodloužit naši šňůru zápasů bez porážky. To se povedlo. Když jdete do utkání s cílem zvítězit a nevyjde to, je tam ještě mezi výhrou a prohrou remíza. Když hrajete na bod a nepovede se to, nemáte žádný," vysvětlil Pivarník svoji filozofii, s jakou posílá hráče do boje.

U Litavky ale musel hodně improvizovat. „Jindřišek je dlouhodobě zraněný, zdravotní problémy měli Škerle, Hubínek, Jirásek, Acosta, Šmíd... Posledně dva jmenované jsem musel zvednout a posadit alespoň na lavičku. Šmíd nastoupil se sebezapřením na posledních patnáct minut, protože musel," dodal trenér.

Švec neviděl na půl oka

Smůla ale provázela klokany dál. „Švec o přestávce řekl, že na jedno oko vidí jen napůl. Do druhé půle ale musel. Šmíd by ji celou nevydržel," konstatoval Pivarník.

V kabině musel řešit ještě jeden problém. Kolumbijský záložník byl často okopáván, držen a faulován domácím Susem, kterému neustále unikal. Sudí rozhodně hostujícímu hráči nepřál, po jedné z potyček mu dal dokonce žlutou kartu. „Mosquera v kabině s nikým nemluvil, byl frustrovaný. Svlékl se a vlezl do sprchy. Musel jsem ho povzbudit a přesvědčit, aby se vrátil na hřiště. Do druhé půle už nechtěl nastoupit. Hráče jsem dopředu upozornil, že to budou mít v Příbrami těžké. On to nesl hodně špatně a já se mu ani nedivím," prozradil kouč klokanů.

Litovali zahozených šancí

Bohemka byla v Příbrami jasně lepším týmem. „Měli jsme dvě šance v první půli, například Švec pálil mimo branku z pěti metrů. Velká škoda Schickovy příležitosti ve druhé půli, kdyby míč dloubl nad gólmana, byl by to gól. Ale máme bod a Příbram jsme nechali pod sebou," hledal trenér Pražanů na bezbrankové remíze pozitiva.

Další bod v boji o záchranu bere. „Je v tom namočeno osm týmů. Stačí dvakrát nebodovat a náskok na mužstva dole se zmenší nebo úplně ztratí. Každý bod je proto velmi cenný. Nám se daří doma vyhrávat a venku remizovat," vypočítal Pivarník. Podle něho přišel zlom už na podzim v duelu s Jihlavou. „Po špatné první půli jsem v kabině důrazně prohovořil a přišla změna. Těžíme z přístupu hráčů, jejich nasazení a agresivity, ale ta je pozitivní se snahou získat míč, ne faulovat. Jsme také nejméně faulujícím týmem v lize," konstatoval Pivarník.

A uvedl ještě jeden důležitý aspekt. „Hráči přišli do zimní přípravy v dobrém stavu, plnili individuální plány, které měli. Hned jsme se mohli naplno pustit do práce. Snažíme se nejen bojovat, ale hrát technický fotbal. Hodně jsme v přípravě točili se sestavou, zkoušeli vedle sebe různé hráče, proto není problém, když dojde k více změnám, hráči jsou na sebe zvyklí. Dobrá hra, která přináší body, pak zdravě zvedá hráčům sebevědomí," řekl spokojený Pivarník.

Zachrání se fotbalisté Bohemians 1905 letos v první lize?
Ano
92,1 %
Ne
7,9 %
Celkem hlasovalo 2753 čtenářů.

Reklama

Související témata: