Hlavní obsah

Slavia - Baník 3:1Oslava jako hrom. Slávistický mladík Souček si vyšperkoval narozeniny hattrickem

MinutaMin. Tým Hráč Akce
27. Azevedo 0 : 1
32. Souček 1 : 1
37. Souček 2 : 1
65. Souček 3 : 1
Záznam online reportáže

Praha
Aktualizováno

Oslavenec Tomáš Souček se postaral o to, že Slavia povinnost splnila a v jediném nedělním duelu 19. kola fotbalové Synot ligy porazila ostravský Baník 3:1. Hosté se sice topí beznadějně u dna tabulky, ale pod novým koučem Vlastimilem Petrželou se zvedají, což dokázali v minulém utkání proti Zlínu a teď znovu. V Edenu se dokonce ujali vedení, jenže Tomáš Souček slavící v sobotu jednadvacáté narozeniny během pěti minut dvěma rychlými góly skóre otočil a ve druhé půli dokonce třetí trefou završil hattrick.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Tomáš Souček ze Slavie jásá po gólu během utkání 19. kola Synot ligy s Baníkem.

Článek
Fotogalerie

Paradox na druhou! Půlhodiny držel ostravský gólman Šrom v Edenu svůj tým nad vodou a odolával domácímu náporu. Pravda, mnohdy se štěstím, ale s několika parádními zákroky se při příležitostech Mešanoviče, Frydrycha a spol. vytasil. A pak mu proklouzne pod tělem balón, který ani pořádnou ránou nebyl, protože Souček chtěl jen vyzkoušet, zda je pořád ještě pozorný.

Šrom ovšem pozorný nebyl, takže Baník přišel v Edenu o překvapivé vedení, o které se postaral po chybě ve slávistické rozehrávce Brazilec De Azevedo. Postřehl totiž, že Berkovec je hodně daleko z brány a technickým lobem ho přehodil. Uhrinův tým ovšem nešokoval, ba naopak - vyburcoval ho k ještě většímu tlaku, který vyústil v rychlý obrat skóre.

Postaral se o něj Souček, jenž v sobotu oslavil 21. narozeniny. Nejprve si k nim dal po narážce s Vukadinovičem vyrovnávací gól, za pět minut přidal po samostatné akci a teči bránícího protivníka druhý.

Namlsaný byl natolik, že po přestávce hattrick završil, takže Slavia už dokráčela k povinné výhře bez problémů a nervů, neboť měla utkání plně pod kontrolou a mohla přidat i další góly. Škoda, Jablonský a spol. jich však nebyli tak lační jako jejich mladší spoluhráč, další možnosti pak zmařil Šrom usilovně odčiňující zaváhání při první brance, takže Baník nakonec odjel vzhledem k průběhu střetnutí z Edenu s přijatelnou prohrou.

Fotbalová Synot liga, 19. kolo:
Slavia Praha - Baník Ostrava 3:1 (2:1)
Branky: 32., 37. a 65. Souček - 27. De Azevedo. Rozhodčí: Proske - Ratajová, Urban. ŽK: Hušbauer - Šašinka, Lučič, De Azevedo. Diváci: 12 985.
Slavia: Berkovec - Mikula, Frydrych, Deli, Jablonský - Souček - Vukadinovič, Hušbauer (86. Piták), Mihalík (74. Štohanzl) - Mešanovič (64. Železník), Škoda. Trenér: Uhrin ml.
Ostrava: Šrom - Celba, Vraštil, Mešaninov (87. Karčmář), Lučič - Kaša, Ožvolda - Mondek (76. Helešic), De Azevedo, Holzer - O. Šašinka (70. J. Šašinka). Trenér: Petržela.

Reklama