Hlavní obsah

Vždyť já dal až ten třetí gól, nedělal z hattricku žádnou vědu oslavenec Souček

Praha

Nedělal z hattricku žádnou vědu. „Vždyť já z těch tří gólů dal až ten třetí,“ smál se slávistický záložník Tomáš Souček po duelu 19. kola fotbalové Synot ligy s Ostravou, jehož hlavním protagonistou byl právě on. Jednadvacetiletý mladík slavící v sobotu narozeniny, který se hned v první sezóně v červenobílých barvách stal oporou mužstva. I proti Baníku jí byl. A nejen proto, že utkání třemi zásahy rozhodl.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Tomáš Souček (vpravo) ze Slavie jásá po svém prvním gólu proti Baníku, na snímku je s ním Miljan Vukadinovič.

Článek

Odehrál zatím na ligové scéně všechny zápasy, přitom před sezónou neměl místo v sestavě vůbec jisté. „Až v posledním přípravném utkání jsem se rozhodl, že ho v základu potřebuji," potvrzoval trenér Dušan Uhrin. „Potenciál jsem v něm viděl, ale lhal bych, kdybych tvrdil, že jsem od něho podobné výkony očekával," přiznával, že i on je Součkovými vystoupeními příjemně překvapený.

Jeho góly také, to se ví. „Něco mě stát budou, ale zaplatím rád. Obědem do kabiny asi začnu," spekuloval Souček, na kolik ho asi hattrick do sítě ostravského Šroma přijde. A nic mu nepomůže, že se vlastně hlásí až ke třetí brance.

„To proto, že při prvním gólu jsem vystřelil opravdu špatně, ale míč naštěstí pod brankářovým tělem do sítě spadl. Při druhém jsem zase trefil protihráčovu ruku, od níž balón do brány naštěstí také putoval. Až ten třetí gól jsem dal já. Viděl jsem, že brankář jde na zem, takže jsem ho přeloboval," glosoval Souček trefy šperkující jeho velký den.

„Jedno, kdo góly dal, hlavně že jsme vyhráli. Potřebovali jsme to, když soupeři kolem nás také vítězili. Fotbal je nevyzpytatelný a já měl prostě štěstí," popíral, že by po dvou trefách v první půli přemýšlel o přestávce o hattricku.

Neudržíme ho, děsí se Uhrin

„To vůbec, dokonce jsme neřešili ani to, kdo by šel kopat případnou penaltu. Podstatné bylo hrát dál týmově," tvrdil mladý oslavenec, který dává góly navzdory roli defenzivního záložníka.

„Trenér na nás chce, abychom se pokoušeli o střelbu z větších vzdáleností. A abychom nabíhali i do soupeřovy šestnáctky. S Hušbauerem se perfektně doplňujeme. Když vyrazí dopředu on, zůstanu vzadu, a zase naopak," prozrazoval, jaké úkoly dostává.

„Když bude takto pokračovat, dlouho ho ve Slavii neudržíme. Podobný výkon, jaký podal proti Ostravě, jsem v naší lize dlouho neviděl," měl pro Součka jen slova chvály a uznání slávistický kouč Dušan Uhrin. „To proto, že se nebojí hrát fotbal, v každé situaci se snaží hrát s tím, že chce, abychom udrželi míč, nekazí a navíc je díky dlouhému kroku poměrně rychlý."

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články