Hlavní obsah

Když bude Souček takhle pokračovat, dlouho ho ve Slavii neudržíme, obává se Urhin

Praha

Výhra nad posledním Baníkem představovala pro Slavii víc než povinnost, přesto se trenérovi Dušanu Uhrinovi ulevilo, že ji jeho svěřenci splnili. „Bílka se Zmrhalem skolila chřipka, takže ze sestavy vypadli, tím pádem se rozpadlo vše, co jsme dělali v přípravě. Ale hráči, kteří dostali šanci místo nich, je nahradili víc než stoprocentně. Pokaždé je těžké vyhrát, když prostě vyhrát musíte,“ kvitoval kouč Pražanů přístup a výkon těch, na něž ukázal. Mikuly a Mihalíka především.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Slavie Praha Dušan Uhrin během utkání s Baníkem Ostrava.

Článek
Fotogalerie

Chválíte hráče, kteří v sestavě vlastně zaskakovali, ale co třeba nové akvizice, které přišly v zimě? Co Hušbauer? Co Mešanovič?

Nebudu jejich výkony hodnotit po třech odehraných kolech, na to bude čas po skončení jara, kdy si vyhodnotíme, kdo nás přesvědčil a kdo nikoli.

Ani v náznacích se do hodnocení nepustíte?

V žádném případě. Když jsme je kupovali, věděli jsme, co v nich je a proto jsme je chtěli získat. Každý hráč, který mění mužstvo, však potřebuje čas, protože je nejen v jiném klubu, ale i jiné pozici. A ten není dán třemi zápasy, což platí pro Hušbauera, stejně jako pro Mešanoviče. Nic přitom na mých slovech nemění ani to, že třeba Mešanovič se v předchozím zápase v Jihlavě dostal do dvou obrovských šancí, které nedal. Vždyť my tam měli minimálně pět dalších, které jsme nevyužili.

Takže víceméně spokojenost?

Určitě s tím, že pracují na sto procent. V mužstvu vládne zdravý duch a chce se zlepšovat, což je hrozně důležité. Že někdo odehraje lepší a někdo horší utkání je věc druhá.

Výborné utkání sehrál proti Ostravě Souček, který výkon navíc vyšperkoval třemi góly. Ten asi překvapuje hodně příjemně...

A to jsem s ním ještě těsně před začátkem ligy do základní sestavy nepočítal. Až v posledním přípravném zápase jsem si řekl, že bych právě takového hráče do mužstva potřeboval.

A on se šance chopil...

Vrací mi důvěru, kterou jsem mu dal, pomalu v každém utkání patří k nejlepším hráčům. V prvních dvou jarních utkáních sice stoprocentní nebyl, ale proti Baníku se už zase vrátil do obrátek, v nichž jel minulého půl roku. Výkon, jaký podal proti Ostravě, jsem v naší lize dlouho neviděl.

Pro Slavii už je málem nepostradatelný...

To proto, že se nebojí hrát fotbal a za každé situace se snaží, abychom udrželi míč, což ho šlechtí. Navíc nekazí, je i dost rychlý. Fotbalový potenciál jsem v něm viděl od začátku, ale lhal bych, kdybych tvrdil, že až takový. Pokud bude takhle pracovat dál, dlouho ho ve Slavii neudržíme.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články