Hlavní obsah

Nemohli bychom ochránit zdraví hráčů, má jasno rozhodčí, proč odložil derby

Shoda byla všeobecná, na podmáčeném trávníku a za houstnoucího sněžení se na Julisce hrát nedalo. Rozhodnutí o tom, že dohrávka 19. kola fotbalové ligy mezi Duklou a Spartou bude odložena, však musel vydat výhradně sám. „Na takovém terénu bychom nemohli ochránit zdraví hráčů, což je jeden z našich hlavních úkolů,“ měl rozhodčí Tomáš Kocourek jasno.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Rozhodčí Tomáš Kocourek (druhý zleva), delagát Miroslav Tulinger (uprostřed v obleku) na zasněžené ploše stadiónu Juliska před utkáním 19. kola Synot ligy mezi Duklou a Spartou Praha.

Článek
Fotogalerie

Bylo pro vás těžké derby odložit?

Kdepak, rozhodování nebylo zas tak těžké. Stav hrací plochy byl takový, že nebyly vidět lajny, terén byl velmi podmáčený a nedokázali bychom ochránit zdraví hráčů, což je jeden z našich hlavních úkolů. Utkání se musí odehrát v jiném termínu.

Kdy jste se definitivně rozhodl?

Stav hřiště jsme sledovali průběžně. Takových deset, pět minut před plánovaným začátkem zápasu bylo jasné, že se ji nepovede uvést do odpovídajícího stavu.

Oba soupeři s vaším rozhodnutím souhlasí, že?

Z obou týmů jsem dostával signály, že se jim v takových podmínkách hrát nechce. Radil jsem se také s delegátem utkání, konečně rozhodnutí je však vždycky jen na hlavním rozhodčím.

Sparta hraje o titul, vzhledem k postupu v Evropské lize nemá termínů nazbyt. Byl jste při rozhodování pod tlakem?

Žádné tlaky na mě vyvíjeny nebyly. Během kariéry už jsem zápas kvůli neregulérním podmínkám odkládal, ale to bylo v nižších soutěžích. V první lize je to pro mě poprvé.

Reklama

Související témata: