Hlavní obsah

Ani v Norsku nezažil Dočkal extrém z Julisky. Sparťani dostali silový trénink a volno

Rozcvičili se a byli nachystaní vyběhnout na hřiště. Těsně před plánovaným začátkem derby však bylo ligové utkání Dukly se Spartou kvůli nezpůsobilému terénu a vytrvalému sněžení odloženo. Zdraví fotbalistů dostalo rozumně přednost, pro většinu z nich to byla nová zkušenost. Dokonce i pro reprezentanta, který působil v Norsku.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotbalisté Sparty (zleva): Marek Matějovský, Ladislav Krejčí a Bořek Dočkal během tréninku před utkáním Evropské ligy s Krasnodarem.

Článek
Fotogalerie

Rosenborg Trondheim, to bylo angažmá na pěkně mrazivé adrese.

„Ani v Norsku se mi nestalo, že bych přijel na zápas, který by byl následně odložený. Nepamatuji nic takhle extrémního. Ale bylo to dané i tím, že v Norsku mají na řadě stadiónů hřiště s umělým trávníkem," vzpomíná sparťan Bořek Dočkal v rozhovoru pro klubovou televizi.

Nikdo z aktérů zápasu, který se nehrál, si na odložení nestěžuje. „Dobré rozhodnutí. Z hlediště to možná nebylo vidět, ale balón se na hřišti zastavoval, lepil se na něj sníh. Během chvíle by bylo po hřišti a šlo by o zdraví," poukazuje letenský kapitán David Lafata.

„Rozhodl zdravý rozum, v první řadě šlo o zdraví hráčů. Terén neměl s fotbalem nic společného. Rozhodně je lepší složitě hledat náhradní termín, než riskovat zranění," přidává se trenér Zdeněk Ščasný.

Odložení není komplikace, ale realita

Juliska je pro sparťany nejbližší stadión. Jakmile rozhodčí Tomáš Kocourek zápas odložil, naskákali do autobusu a rychle se vrátili na Letnou.

„Místo zápasu mužstvo absolvovalo silový trénink. V úterý mají kluci volno a ve středu se sejdeme na předzápasovém tréninku před pohárem v Liberci," líčí Ščasný.

Sparta má nabitý program, který si zhustila postupem do osmifinále Evropské ligy proti Laziu Řím.

„Odložení derby neberu jako komplikaci, ale jako realitu, s níž si musíme poradit. Právě proto, že máme našlapaný program, bylo lepší předejít zraněním," zdůrazňuje kouč.

„Náhradní termín se musí najít, i když náš program bude pořád náročný. Bylo by příjemnější mít utkání na Dukle odehrané. Nedá se nic dělat, pro fotbal to bylo přece jen dobré řešení," souhlasí Dočkal.

Lafata už měl usednout na lavičku

Fanoušci se tak nedozvěděli, v jaké formě je Lafata. Letenský kapitán se poprvé od zranění zad ve Zlíně znovu objevil v zápise o utkání. Na Julisce měl začít na lavičce náhradníků.

„Momentálně se cítím dobře, ale musím to zaklepat. Dobré to bylo již před Zlínem - a pak se mi to vrátilo. Teď byla doba rekonvalescence delší, podstoupil jsem nějaké zákroky. Doufám, že už bude všechno v pohodě," říká Lafata.

Reklama

Související témata: