Hlavní obsah

Zbončáka čeká poprvé boj o záchranu

MOST

Vedení mosteckého fotbalového klubu se v minulých dnech blýsklo zajímavým nákupem. Do týmu přivedlo vítanou posilu - zkušeného bojovníka Martina Zbončáka. Odchovanec Třince působil postupně v Brně, Liberci, pražské Spartě, Dynamu Moskva a naposledy v pražské Slavii. Po angažmá v celcích s vyššími ambicemi ho nyní čeká poprvé boj o pouhou ligovou záchranu.

Článek

"Nejraději vzpomínám určitě na Slovan Liberec, se kterým jsem v roce 2002 získal mistrovský titul. Tehdy nám vyšlo všechno, na co jsme sáhli. Šlo to takříkajíc samo. Sešla se tam vynikající parta kolem Kolouška, Štajnera, Nezmara, Johany. Na svou dobu to byly velké hvězdy. S Kolouškem si pořád často voláme," vybavil si nejúspěšnější období kariéry fotbalista, který může hrát na levém okraji obrany i středové řady.

Za jeho přestupem do Mostu nyní stál nový trenér Severočechů Zdeněk Ščasný. "Kouč měl eminentní zájem na mém příchodu," potvrdil Zbončák, co ho na sever také zlákalo. "Netajil jsem se úmyslem odejít ze Slavie do zahraničí, ale nakonec jsem skončil v Mostě. Jako degradaci to ale neberu, takový je fotbal," glosoval svůj přesun fotbalista, který se překvapivě ocitl v posledním celku prvoligového pořadí.

Záhada ze dna tabulky

"I pro mě je záhadou, proč kluci přezimují na dně tabulky. Most na podzim určitě nehrál špatný fotbal, ale po prvních úspěšných výsledcích se mu přestalo bodově dařit. Věřím, že se zachráníme a ze sestupového pásma unikneme co nejdříve. Kdybych o tom měl pochybnosti, asi bych sem nešel," vyložil svůj názor.

Před pár dny poznal krátce i fotbal v Anglii, kde byl na zkoušce v Southamptonu. "Tamní podmínky se s českým fotbalem nedají moc srovnat. Snad jen se Spartou. Servis pro hráče je v Anglii na vyšší úrovni, než u nás. Vychází to i z nevídaných možností, v tréninkovém centru mají například i osm travnatých hřišť," usmál se Zbončák, který si ale první dojmy z Mostu jen pochvaluje.

"V klubu neexistují finanční problémy. Můžeme se soustředit jen na fotbal. Dojíždím z Prahy, odkud to mám necelých sto kilometrů. Jsem tady za hodinu, takže to není tak strašné. Dá se to zvládnout," uzavřela mostecká posila.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava