Hlavní obsah

Liberec - Slovácko 0:0Liberec doma jen remizoval s oslabeným Slováckem

Fotbalisté Liberce pouze remizovali ve 20. kole první ligy se Slováckem 0:0. Oba týmy jednou trefily břevno, domácí se neprosadili ani v závěrečné přesilovce po vyloučení Patrika Šimka ze 76. minuty. Slovan teprve podruhé v ligové sezoně doma nevyhrál a v tabulce ztrácí na třetí Mladou Boleslav dva body. Před pátou Slavií má k dobru tři body. Slovácko ani na čtrnáctý pokus dokázalo v nejvyšší soutěži v Liberci zvítězit, ale aspoň protáhlo neporazitelnost na tři kola.

Článek

Slovácko nastoupilo bez svého nejlepšího střelce Doška, který zřejmě kvůli zranění nebyl ani na lavičce. Hosté se v úvodu podle očekávání převážně bránili, ale liberecká převaha žádnou výraznější šanci dlouho nepřinášela.

Naopak první gólovou možnost mělo Slovácko. Ve 23. minutě napřáhl těsně za vápnem Havlík a brankář Koubek jeho pokus s vypětím sil vytáhl na břevno. Horní tyč trefili i Severočeši poté, co ve 29. minutě předvedl téměř dokonalou technickou střelu Jefremov.

Na těžkém terénu byly nebezpečné rány z dálky a po jedné z nich v podání Shaly musel na zem hostující gólman Heča, jenž vyrazil balon na roh.

Liberci se herně nedařilo tak jako v předešlých domácích ligových zápasech, v nichž sedmkrát za sebou naplno bodoval. Kouč Trpišovský proto poslal na trávník druhého útočníka Luckassena, ale Slovan se stále nemohl dostat ke své kombinační hře. Hosté dobře bránili a nepouštěli favorita na dostřel branky.

V 76. minutě ale dostal zbytečnou druhou žlutou kartu v utkání Šimko a dal šanci domácím hrát závěr v přesilovce. Liberec si poté na chvíli vytvořil drtivý tlak a dvě gólové možnosti. Brankář Heča však vyrazil Bakošovu ránu i Sýkorovu střelu na roh. V závěru se neprosadil ani Hovorka a Slovácko bodovalo s Libercem poprvé po čtyřech zápasech.

20. kolo první fotbalové ligy:
Slovan Liberec - 1. FC Slovácko 0:0
Rozhodčí: Královec - Mokrusch, Pilný. ŽK: Bakoš - Daníček, Šimko, Biolek, Koné. ČK: 76. Šimko. Diváci: 3318.
Liberec: Koubek - Coufal, Hovorka, Pokorný, Sýkora - Karafiát (56. Luckassen), Breite - Jefremov, Shala (82. Rabušic), Vůch (69. Bartl) - Bakoš. Trenér: Trpišovský.
Slovácko: Heča - Reinberk, Košút, Rada, Šimko - Daníček, Šumulikoski - Biolek (87. Hofmann), Havlík, Civič (72. Sadílek) - Koné (83. Kuncl). Trenér: Habanec.

Reklama

Související témata: