Hlavní obsah

Hrát ligu na takovém trávníku je až nedůstojné, zlobil se kouč Liberce

Liberec

Fotbalistům Slovanu Liberec nepomohl ke skórování v ligovém zápase se Slováckem ani závěrečný tlak proti oslabenému soupeři, když hosté dohrávali v deseti bez vyloučeného Šimka. A tak duel skončil bezbrankovou remízou.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Liberecký trenér Jindřich Trpišovský během utkání se Slováckem..

Článek
Fotogalerie

„Výsledek je pro nás zklamáním. Chtěli jsme vyhrát, abychom navázali na sérii po výhrách nad Jabloncem, v Teplicích i v poháru se Spartou. Ale zápas se nám úplně nevyvedl," konstatoval liberecký trenér Jindřich Trpišovský. Na hře svých svěřenců našel dost nedostatků.

„Dostali jsme se jen do dvou šancí, hráli jsme pomalu a bez potřebného pohybu. Nebyli jsme ani nebezpeční směrem dopředu. Ve druhé půli jsme to zkoušeli urvat aspoň bojovností. Ke konci jsme hráli na tři útočníky s Bakošem, Rabušicem i Luckassenem, ale nedokázali jsme nápor zúročit. Přitom jsem pořád věřil, že silou vůle přece jen míč dotlačíme do sítě. Nestalo se. Chleba se asi lámal při střele Sýkory, který trefil dva bránící hráče na brankové čáře. Prostě jsme neměli takovou energii jako v předešlých zápasech," rozebíral kouč.

Postěžoval si i na těžký terén. „Hrát ligu na takovém trávníku je až nedůstojné. Takže se na druhou stranu musím hráčů určitým způsobem zastat, ale nic to nemění na tom, že jsme měli zápas zvládnout," podotkl Trpišovský.

Slovácko bez Doška

Slovácko postrádalo útočníka Libora Doška, který s týmem ze zdravotních důvodů vůbec nepřicestoval. Do hry nezasáhl ani ne zcela zdravý Milan Kerbr, jenž na podzim hostoval právě v Liberci. „Nashromáždilo se nám těch absencí víc. Ale hlavní cíl v podobě bodového zisku jsme splnili, byť domácí v závěru sahali po vítězství," oddechl si trenér Svatopluk Habanec.

Ocenil bojovný výkon týmu v defenzivě. „Eliminovali jsme ofenzivní hráče Liberce, který má rychlostní typy fotbalistů. Ale zahrozili jsme i vepředu, když střela Havlíka skončila na břevně. Domácí odpověděli stejným způsobem, kdy nás zase břevno zachránilo. V prvním poločase jsme podali svižný výkon. I když nám po vyloučení ubývaly síly, posbírali jsme centrované míče do šestnáctky, což byl základ k ubránění remízy," dodal kouč Moravanů.

Reklama