Hlavní obsah

Plzeň - Příbram 4:0Plzeň si poprvé na jaře zastřílela. Proti trápící se Příbrami to však kumšt nebyl

MinutaMin. Tým Hráč Akce
8. Rajtoral 1 : 0
47. Ďuriš 2 : 0
51. Kovařík 3 : 0
70. Hořava 4 : 0
Záznam online reportáže

Plzeň

Poprvé na jaře vyhrála Plzeň vyšším než jednobrankovým rozdílem, v epilogu k 20. ligovému kolu to však zase až takový kumšt nebyl. Trápící se Příbram doplatila na bídný vstup do obou poločasů, v koncovce se opět trápila, takže na gól už čeká 366 minut, a proto byl pro ni čtyřbrankový výprask ještě milosrdný. Vždyť domácí po změně stran zahodili spoustu dalších šancí a Ďuriš dokonce nedal penaltu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

František Rajtoral se postaral o vedoucí gól Plzně.

Článek

Pro Plzeň štěstí, že jarní střelecká mizérie Příbrami nemá hranic a konce. Jinak by možná hořce zplakala. Proti trápícímu se Tobiášovu týmu šli sice favorizovaní domácí rychle do vedení, neboť už po osmi minutách dal Rajtoral vedoucí gól, jenže pak se Viktoria zase uchýlila k svému chladnému, profesorsky laděnému fotbalu. Územní převahu si sice vytvořila, pár příležitostí rovněž, ale efekt byl nulový. Zvláště, když podzimní snajpr Ďuriš napálil v pádu míč jen do tyče.

Na bohorovnost a opakující se chyby v obraně mohla Plzeň doplatit, neboť Příbram hrající bez Bednáře, Pilíka a Štípka pochopila, že domácí nejsou na jaře vůbec takovým suverénem, za něhož ho v úvodu utkání měla. Jenže příležitost na vyrovnání odmítli Šabala i Vošahlík, takže rána z milosti musela zákonitě přijít.

V nástupu do druhé půle ji hostům uštědřil Ďuriš, který utekl celé příbramské obraně a tváří v tvář Hruškovi si počínal neomylně. Kovařík přidal po pěti minutách výstavní střelou z trestného kopu třetí gól a zápas se proměnil jen v otázku skóre.

Mohlo dál narůstat, kdyby Ďuriš v 56. minutě neproměnil penaltu nařízenou po faulu Zápotočného právě na něho. Při exekuci však selhal a bránu vůbec netrefil!

I tak se Plzeň namlsala, začala hrát s chutí a vytvářela si šanci za šancí. Příbram mohla děkovat jen Hruškovi v bráně a pochopitelně i notné dávce štěstí, že nakonec inkasovala jen čtyřikrát, protože příležitosti Rajtorala, Ďuriše a spol. si o zúročení říkaly. Když však bylo hostům nejhůř, zachraňoval je před další pohromou Zápotočný zaskakující na brankové čáře.

Viktoria Plzeň - FK Příbram 4:0 (1:0)
Branky: 8.Rajtoral, 47. Ďuriš, 52. Kovařík, 70. Hořava. Rozhodčí: Orel - Nádvorník, Hock.  ŽK: Chaluš, Šabala, Rezek (všichni Příbram). Diváci: 9 833.
Plzeň: Kozáčik - Matějů, Baránek, Hubník, Limberský - Hořava, Hrošovský (82. Vaněk) - Rajtoral (82. Petržela), Kolář, Kovařík - Ďuriš (75. Holenda). Trenér: Krejčí.
Příbram: Hruška - Mudra, Chaluš, Zápotočný, Divíšek - Krameš (87. Kilián), Hnaníček (67. Moravec), Rezek, Tregler, Vošahlík (82. Brandner)  - Šabala. Trenér: P. Tobiáš.

Reklama

Související témata: