Hlavní obsah

Problém není jen ve Škodovi, přiznal asistent Čuhel

Praha

Potrestaný trenér Slavie Dušan Uhrin nesměl v pátek na lavičku v domácím duelu se Zlínem. Chybět na ní bude i za týden na Letné při derby pražských S. V jeho nepřítomnosti však páteční střelecká bída ani ta herní ve druhé půli nebyly. „Dušan seděl v dosahu lavičky, normálně jsme se domlouvali,“ přiznal dočasný kouč Petr Čuhel.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Asistent trenéra Slavie Praha Petr Čuhel během utkání 21. kola.

Článek

Přitom Slavia začala jako z partesů. V 6. minutě dal Souček vedoucí gól, pak měli červenobílí i další šance. Vypadalo to, že si Zlín odveze z Edenu debakl. Jenže další gól už domácí nedali a po změně stran zažívali chvíle, kdy trnuli o tři body. „Vstoupili jsme do zápasu slušně. Dali jsme gól a měli další šance. Po změně stran jsme ale umožnili Zlínu, aby se dostal do hry. Spokojení můžeme být jen s první půlí a třemi body. Jinak s ničím," konstatoval Čuhel. „Je na nás tlak, hráči měli velkou motivaci, proto na ně padla nervozita. Potřebovali jsme dát druhý gól, který by nás uklidnil. Ten tomu zápasu chyběl. O to je ale vítězství cennější, protože jsme ho dosáhli, když se nám nedařilo," dodal Uhrinův asistent.

Špatná koncovka stojí body

Čuhel připustil, že Slavia má problémy s koncovkou. „V Jihlavě nás stála body. V Mladé Boleslavi to bylo jiné, tam jsme hráli šedesát minut špatně. Ale to není jen o jednom hráči. Chybí nám především góly ze hry, i když šance máme. Musíme dál pracovat na tom, abychom je dávali," zdůraznil Čuhel.

Ze sedmi jarních gólů Slavie dal čtyři defenzívní záložník Tomáš Souček, dva nový útočník Muris Mešanovič a jeden stoper Jiří Bílek. Škodovy loňské góly chybějí a elitní útočník se trápí dál. Proti Zlínu neproměnil ani sólo. „Milana to trápí, mluvíme s ním o tom. Děláme všechno proto, aby tu smůlu co nejdřív prolomil. Ale znovu říkám, není to jen o jednom útočníkovi. My mluvíme s každým z hráčů," prozradil Čuhel.

Slavia se proti Zlínu poprvé na jaře vrátila k rozestavení 4-5-1. V tom však Čuhel problém nevidí. „Nehráli jsme jen na Škodu na hrotu. Doplňoval ho Kenia, což je hodně útočný hráč, pak přišel Mešanovič. V rozestavení problém není, i tohle je dost útočné, potíž byla v psychice a naší herní kvalitě, protože jsme ve druhé půli se Zlínem nehráli to, co jsme měli. Sami jsme se dostali pod tlak. Máme tedy na čem pracovat," konstatoval Čuhel.

Reklama

Související témata: