Hlavní obsah

Jihlavský trenér si přijel na Julisku pro dárek k narozeninám a skutečně si ho odvezl

Praha

Slovenský kouč v jihlavských službách si přijel do Prahy pro dárek k narozeninám. A skutečně ho na Julisce dostal. Den před třiapadesátinami s ním přispěchal jeho krajan Hroššo hájící bránu domácí Dukly. Jeho spoluhráči s ním, to se ví, protože jen fatální chyba gólmana, který si hodil Vaculíkův centr za čáru, o velkoryse darovaných bodech nerozhodla. „Snahu hrát fotbal jsme měli, ale kvalita nám ve finální fázi chyběla,“ vysvětloval domácí kouč Luboš Kozel, proč taková velkorysost k hostujícímu kolegovi Michalu Hippovi.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Michal Hipp na lavičce Vysočiny.

Článek

Pro mužstvo z Vysočiny jsou tři body importované z Julisky zlaté, neboť díky nim se vydrápalo v tabulce zase výš. Před Příbram a Bohemians už na dvanáctou příčku, přičemž i s Teplicemi srovnali Hippovi svěřenci krok a na Zlín ztrácí pouhý bod.

„Dobrý počin, ale mě teď už zajímá příští zápas v Příbrami," samozřejmě kvitoval import z Julisky jihlavský kouč, pod jehož vedením zaznamenává tým z Vysočiny výsledkový i herní progres. Vždyť po podzimu byla Jihlava v tabulce čtrnáctá se šestnácti body a během pěti jarních kol k nim přidala sedm dalších.

„Přeskočili jsme Příbram, dostali se na dostřel Dukly, ale stále jsme na začátku závěrečné ligové třetiny," odmítl Hipp dělat z vítězství dalekosáhlé závěry, natož pak počítat, kde ještě uhrát sedm bodů, kterou by měly postačit k záchraně. V české lize totiž platí, že 30 bodů pravidelně znamená přežití.

„Nekalkuluji a nepočítám, protože s tím nemám dobré zkušenosti ani jako hráč, ani jako trenér," nenechal se strhnout k prognózám, natož pak ke spekulacím.

„Podstatné jsou naše výkony a ty mají podle mého vzestupný trend. Zlepšujeme se, i když vítězství nad Duklou bylo z kategorie šťastných. Pravdou ale je, že na kombinační fotbal praktikovaný domácími jsme byli dobře připraveni a že i nekvalitní terén nám pomohl, neboť vadil spíše soupeři. A k tomu všemu šťastný gól, protože náš zápas byl opravdu o jediném gólu," bránil se Hipp přičítat si přespřílišném zásluhy.

Na ty je čas až poté, co se naplní třicet kol a on své mužstvo v lize zachrání. A také až poté, co z Jihlavy vybuduje tým.

„To je můj cíl. Vytvořit tým, který bude podávat v každém utkání kolektivní výkon. Fotbalové kvality jihlavský kádr nesporně má, proto mi jde o to, aby ke každému zápasu přistupoval poctivě a koncentrovaně. Tak, jako na Dukle," prozrazoval Michal Hipp, s čím se angažmá na Vysočině ujal.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články