Hlavní obsah

Plzeň - Bohemians 1905 2:0Plzeň slaví desátou výhru v řadě, triumf nad klokany jí vystřelil snajpr Ďuriš

MinutaMin. Tým Hráč Akce
36. Ďuriš 1 : 0
56. Ďuriš 2 : 0
Záznam online reportáže

Plzeň

Dva góly útočníka Michala Ďuriše přivály fotbalistům Plzně vítězství 2:0 nad Bohemians 1905 v sobotním duelu 21. kola Synot ligy. Viktoria tak zvýšila náskok na druhou Spartu na devět bodů, Letenští však mají k dobru nedělní zápas v Olomouci a odložený duel na Dukle. Západočeši vyhráli v lize podesáté v řadě, naopak klokani prohráli po devíti zápasech (naposledy nebodovali loni v říjnu na Spartě).

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotbalisté Plzeň oslavují vítězství - ilustrační snímek.

Článek

Trenér hostů Roman Pivarník nechal překvapivě na lavičce jedničku Zdeňka Zlámala, mezi tyče se postavil Tomáš Fryšták, který naposledy chytal ligu před rokem v dresu Českých Budějovic. „Nechtěli jsme u Zdeňka před duelem se Slováckem riskovat čtvrtou žlutou kartu, minulý týden jsme ho totiž nechtěli nutit k úmyslnému napomenutí," vysvětlil svůj tah Pivarník. Fryšták brzy vytáhl skvělý zákrok, když se před ním v 18. minutě zjevil zcela osamocený František Rajtoral, jehož střelu ze čtyř metrů vyrazil.

Vzápětí mohlo udeřit na druhé straně: v rozehrávce chyboval David Limberský, který poslal do sóla hostujícího Patrika Schicka. Gólman Matúš Kozáčik však Viktorii od pohromy zachránil.

Ve 25. minutě už už Doosan Aréně slavila vedoucí gól, jenže hlavičku Lukáše Hejdy po rohovém kopu stihl vyhlavičkovat na brankové čáře stojící Daniel Krch. Domácí se dočkali až do třetice. V 36. minutě naservíroval Jan Kovařík míč do malého vápna Michalu Ďurišovi, který rozvlnil síť. Pro slovenského útočníka to byla 13. trefa v sezóně, pro Kovaříka osmá asistence. Dvojice si mohla v závěru prvního poločasu bilanci vylepšit, tentokrát však Ďuriš Kovaříkovu přihrávku do branky nedokázal umístit.

Ďuriš pojistil výhru

Krátce po přestávce se blýskl průnikem Milan Petržela, který nahradil Limberského. Na konci jeho akce byla zblokovaná rána Tomáše Hořavy. V 56. minutě si Petržela únik po pravé straně zopakoval, po čtyřicetimetrovém sprintu předložil před prázdnou branku Ďurišovi, jenž nemohl minout - 2:0. Domácí se uklidnili, akce střídala akci, Fryšták v brance hostů se nenudil. Viktoria se brzy těšila ze třetí branky, ta však pro ofsajd Daniela Koláře neplatila.

V 67. minutě se v pokutovém území Klokanů krásně uvolnil Kovařík, radost z gólu mu ale překazil výborným zákrokem Fryšták. I díky němu domácí už třetí zásah nepřidali...

21. kolo fotbalové Synot ligy:
Viktoria Plzeň - Bohemians Praha 1905 2:0 (1:0)
Branky: 36. a 56. Ďuriš. Rozhodčí: Kocourek - Kotík, Hájek. ŽK: Hejda, Rajtoral, Petržela - Mosquera, Krch, Hubínek. Diváci: 10 365.
Plzeň: Kozáčik - Matějů, Hubník, Hejda, Limberský (46. Petržela) - Hrošovský, Hořava - Rajtoral, Kolář (79. Vaněk), Kovařík - Ďuriš (87. Holenda). Trenér: Krejčí.
Bohemians: Fryšták - Čögley, Krch, Šmíd, Prošek - Švec - Čížek (85. Acosta), Hubínek, Jirásek (85. Mikuš), Mosquera - Schick (85. Akulinin). Trenér: Pivarník.

Reklama

Související témata: