Hlavní obsah

Sparta jede za Jílkem, na Hané musí stahovat devět bodů na Plzeň

Praha

Jsou na opačných pólech tabulky, oba však mají před sebou řádnou porci. Fotbalisté pražské Sparty devět bodů na vedoucí Plzeň a předposlední Olomouc zase pět bodů na čtrnáctou Příbram. Letenští nastoupí jen tři dny po pohárovém duelu s Laziem, před sebou navíc mají i čtvrteční odvetu v Římě. Dohrávka 21. ligového kola Sigma - Sparta se hraje dnes od 15:00, přímý přenos vysílá O2 Sport, on-line reportáž na Sport.cz.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Sparťan Bořek Dočkal během podzimního duelu s Olomoucí.

Článek

Znovu se po týdnu chystají na soupeře, jehož trénuje bývalý letenský asistent. Zdenko Frťala jim dal s Jabloncem zabrat, teď přichází na řadu Václav Jílek s Olomoucí, navíc na domácí hanácké půdě.

„Způsob, jak připravuje hráče, asi zásadně nezměnil. Očekáváme, s čím by na nás mohl vyrukovat, jakým způsobem, se na nás připraví," říká v rozhovoru pro sparťanskou televizi asistent Zdeněk Svoboda. „U nás chtěl vždycky hrát fotbalově, tak uvidíme, jak na nás vlítnou," dodává záložník Ladislav Krejčí.

Jílek působil ve Spartě tři a půl roku. „Hodně mi dal. Snažil se mi radit, bral si mě na individuální videa. Určitě mi dost pomohl," oceňuje Krejčí. „Je to profík, má všechno propracované. Tréninky měl výborné, i v jedenadvacítce jsem si to nedávno vyzkoušel. Olomouc na nás bude určitě dobře připravená," přidává se útočník Lukáš Juliš.

Jílek: Nejsme předem poražení

Sigma na jaře získala jen jeden bod. To však Pražany neuklidňuje, spíš naopak. „Hrají o záchranu, o to bude zápas těžší. Teď už musejí bodovat," uvědomuje si Juliš. „Viděl jsem jejich zápas s Plzní, kterou velice potrápili," souhlasí Svoboda.

Jak v lize, tak v poháru hráli Hanáci proti Viktorii aktivně. „Myslím, že bude třeba podat ještě lepší výkon. Sparta je momentálně ještě o kousek před Plzní," myslí si Jílek.

„Sparta v současné době splňuje přísná kritéria kvality, organizace, odpovědnosti, a proto je úspěšná. Teď měli vrchol v utkání proti Laziu, ale mají široký kádr, takže můžou případně využít další hráče. Nečeká nás nic jednoduchého, na druhou stranu určitě nejsme předem poražení," ujišťuje kouč Olomouce.

Jak dopadne nedělní dohrávka 21. kola fotbalové Synot ligy mezi Olomoucí a Spartou?
Vyhraje Olomouc
19,1 %
Utkání skončí remízou
20 %
Zvítězí Sparta
60,9 %
Celkem hlasovalo 1154 čtenářů.

Reklama

Související témata: