Hlavní obsah

Bál jsem se, abych si nedal vlastence, přiznal liberecký kapitán Pokorný

Příbram

Stoper Lukáš Pokorný přivedl Slovan jako kapitán k další výhře a třem bodům. Na vítězství Liberce 1:0 v Příbrami má velký podíl i díky zásahu za minutu dvanáct, kdy vykopl míč z brankové čáry, ale pořádně se při tom zapotil...

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Lukáš Pokorný ze Slovanu Liberec v utkání s Duklou.

Článek

Příbram působila chvílemi až odevzdaně. Usnadnila vám tím zápas?

Nebyla odevzdaná. Na začátku zápasu hrála velmi dobře. My jsme se snažili, aby se domácí nedostávali do našeho vápna po odražených míčích. Souboje jsme jakž takž vyhrávali, samozřejmě někdy se to nepovedlo, ale vcelku se nám jejich hru podařilo eliminovat. Oni nakopávali míče do šestnáctky a tuhle taktiku neměnili. V tom jsme to měli jednodušší, že jsme se nemuseli přizpůsobovat nějaké změně taktiky.

Příbram na jaře ještě nedala gól, bylo znát, že na ní leží deka?

Mají v týmu šikovné, zkušené hráče, fotbalově mají na víc. Bohužel pro ně, teď se od nich něco odklonilo. Třeba to jedním ušmudlaným gólem zlomí. Přeji jim v tom hodně štěstí, protože tu hraje můj velký kamarád Jan Mudra. Věřím, že se zachrání.

Nezatrnulo vám, když jste na brankové čáře zastavoval míč právě po jeho střele, která by jinak skončila vyrovnávacím gólem?

Zatrnulo. Měl jsem to na pravačku a soustředil jsem se, abych míč dobře trefil. Bál jsem se, abych si nedal nějakého hezkého vlastence. Ale moje chyba byla už před tím, že jsme moc couvali do vápna. Možná jsem měl proti němu vystoupit dřív, a k té jeho střele ani nemuselo dojít. Ale nakonec jsem tu situaci zachránil.

Jsou tři body z Příbrami hodně důležité vzhledem k tomu, že se stále držíte před Slavií na čtvrté příčce?

My jsme jeli do Příbrami po domácí remíze se Slováckem s cílem vyhrát. To se nám povedlo. Slavii jsme zase utekli. Máme s ní lepší vzájemný zápas, tři body navrch. Boleslav remizovala, takže jsme ji dostihli bodově. To je ideální stav. Je to teď jenom o nás, jak s touhle situací naložíme.

Liberec honí dva zajíce, ligového a pohárového, který je pro vás důležitější?

Pro nás je nejdůležitější dostat se opět do Evropy, což jde z ligy i domácího poháru. Samozřejmě bychom ho chtěli obhájit, ale jestli se do evropského poháru dostaneme tou či onou cestou, není až tak podstatné.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice