Hlavní obsah

Vácha hrál před čárou rukou, stěžují si Hanáci. Můj zákrok, přísahá Bičík

Bitva o fotbalový titul má další sporný moment. Sparta vyhrála v neděli na půdě Olomouce 2:0, ale ve 30. minutě jí rozhodčí Paták nejspíš prominul penaltu a vyloučení Váchy za jeho ruku před brankovou čárou. Letenští s tím ovšem nesouhlasí a dušují se, že míč směřující do branky vyrazil gólman Bičík.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Tomáš Zahradníček z Olomouce po obdrženém gólu se Spartou.

Článek
Fotogalerie

Ruka! Hanáci měli jasno, ale efektu se nedočkali. Mahmutovič ve 30. minutě za bezbrankového stavu hlavičkoval pod břevno do sítě. Balónu vystavily stop nejen dvě ruce gólmana Bičíka, ale podle televizního záznamu také jedna záložníka Váchy.

Penalta a vyloučení? Ne, hrálo se dál, rozhodčí Michal Paták sporný moment přešel.

„Ano, šel jsem po míči rukou, ale odvrátil ho za mnou stojící brankář," řekl Lukáš Vácha do televizní kamery.

„V televizi to prý vypadalo podezřele, ale byl to můj zákrok!" dušuje se gólman David Bičík. „Jestli to Lukáš tečoval malíčkem, to jsem v té rychlosti nepostřehl. Vykloubil jsem si při tom zákroku prst, takže jsem měl jiné starosti. Lukáš mi tvrdí, že se míče nedotkl, ale nechci mluvit za něj," dodává letenský brankář.

Nemám důvod pochybovat, ujišťuje Ščasný

Slavný Argentinec Maradona se kdysi po gólu rukou hájil, že pokud tam nějaká byla, tak jen ruka boží. Sparta tvrdí, že Vácha rukou nehrál.

„Jsem rád, že se na situaci ptáte. Řešil jsem ji hned po zápase, údajný expert Henn to prý v televizi okomentoval po svém. Není to poprvé, už mi to přijde k smíchu. Ptal jsem se obou hráčů, jak to bylo, abych tady nevypadl jako blbec. Shodli se, že Vácha směrem k míči sáhl, ale byl to zákrok Bičíka. A já nemám důvod o tom pochybovat," zdůrazňuje trenér Zdeněk Ščasný.

Olomoučtí samozřejmě cítí křivdu. Vítězný gól dal po přestávce Mareček poté, co tečoval právě Váchovu střelu. Letenští si naopak oddechli, že tři dny po perném pohárovém duelu s Laziem udrželi šestibodovou ztrátu na vedoucí Plzeň.

„Neřekl bych, že nám po Laziu chyběla motivace. Spíš jsme chvílemi propadli pocitu, že to půjde samo. Ale chyběl nám první metr, obvyklá dynamika, kterou máme. Ve čtvrtek jsme přece jen skončili pozdě v noci a náš strašně náročný program se projevil, ať se to někomu líbí nebo ne," je Ščasný vděčný za tři body.

Reklama

Související témata: