Hlavní obsah

Mareček se poprvé trefil. Nulu vymazal zadnicí

Pomalu se začal řadit k antirekordmanům soutěže. Minul stovku odehraných zápasů, ale gól pořád nikde. Na záložníka žádná slavná bilance... Nedávno se ale trefil v Krasnodaru, což byla jasná předzvěst, že se velká událost blíží. Až ve svém 105. ligovém startu se Lukáš Mareček poprvé trefil. A hned z toho byla vítězná branka Sparty v utkání na Hané, jež favorit nakonec doválčil k výhře 2:0.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Sparťané Lukáš Mareček (vlevo) a Lukáš Vácha slaví gól na hřišti Olomouce. Vpravo se raduje další záložník Letenských Bořek Dočkal.

Článek
Fotogalerie

Záložník přišel k dlouho očekávané premiéře doslova jako slepý k houslím. „Abych pravdu řekl, nepředstavoval jsem si, že dám svůj první ligový gól zadkem... Uhýbal jsem se střele Lukáše Váchy, míč mě trefil zezadu do stehenního svalu, no spíš do zadnice. Pak už jsem jen zahlédl, jak se kutálí za čáru," zasmál se Lukáš Mareček svojí trefě.

„Dovedu si představit, že bych svůj první gól trefil třeba pěkně z vápna. I tak si ho cením. Jsem rád, že jsem vymazal nulu a už mám na svém kontě jedničku."

Zatímco v Krasnodaru nasměroval Spartu k postupu do osmifinále Evropské ligy, na Hané k povinné výhře v honbě za mistrovským titulem.

„Olomouc kousala, měla šance a my si zápas komplikovali. Byla výborně nachystaná od trenéra Jílka, který působil u nás ve Spartě. Moc důležitá výhra, teď musíme do reprezentační pauzy zvládnout ještě dva důležité zápasy. Ve čtvrtek odvetu v Římě a hned v neděli derby se Slavií," poukázal Mareček, že jeho tým pokračuje v pekelném kvapíku.

Reklama

Související témata: