Hlavní obsah

Slavia žádá před derby milost pro Uhrina. Lístky na tribunu mám ale už koupené, culí se trenér

Robert NeumannSport.czPrávo
Aktualizováno

Povede Slavii do bitvy se Spartou z lavičky, nebo nedělní prvoligové derby „S“ zhlédne z tribuny? Trenér Dušan Uhrin věří v první variantu. Červenobílí totiž požádali disciplinární komisi FAČR o prominutí poloviny dvouzápasového trestu pro Uhrina, který vyfasoval za hanlivé výroky v předminulém utkání v Mladé Boleslavi. Jeden duel si „odseděl“ v pátek proti Zlínu, kdy ho zastoupil asistent Petr Čuhel. V derby však chce mít Slavia hlavního kouče k dispozici na lavičce.

Foto: Michal Doležal, ČTK

Trenér fotbalistů Slavie Praha Dušan Uhrin.

Článek

Věřím, že mě disciplinární komise omilostní. Myslím, že trest je vysoký, jsem zřejmě první trenér v české lize, který dostal dva zápasy za vykázání na tribunu," pověděl Uhrin. Fotbalový soud se sejde ve čtvrtek, pro kouče Slavie mluví jeho bezproblémové chování v předchozích letech.

„Raubíř snad nejsem. Vychovávám děti, vedu je ke slušnosti. Morálka u nás doma je dobrá," pravil s úsměvem Uhrin, který je však připravený i na nepříznivou variantu. „Pokud komise žádosti klubu nevyhoví, budu muset holt na tribunu. Mám koupených asi devět lístků. Není to tedy u střídaček, tam asi místo nebude, ale někam se posadím," pověděl Uhrin.

Komunikace s lavičkou a se svým asistentem Čuhelem by však na Letné byla mnohem složitější, než tomu bylo v Edenu při utkání se Zlínem, kdy si Uhrin sedl hned vedle domácí lavičky.

Kdo bude překvapením na lavičce

„Informace si však budeme předávat tak, jako tak. To dneska můžete v podstatě čímkoli. Musíme si ověřit ještě při tréninku, jak by to fungovalo," podotkl Uhrin. „A možná se budete divit, kdo ještě bude na lavičce," dodal tajemně.

České předpisy ohledně pohybu a komunikace potrestaných trenérů s mužstvem jsou benevolentnější než ty Evropské fotbalové asociace (UEFA). Na evropské scéně se od příjezdu na stadión musí kouč od mužstva odpojit. Do kabiny nesmí ani o přestávce. „Ano, pravidla jsou tady jiná, se Zlínem jsem byl o přestávce v kabině. Nikdo to tady nezakazuje," potvrdil kouč Slavie.

Povede svůj tým na Letné opět z lavičky, nebo ho bude kočírovat z letenských ochozů?

Reklama

Související témata: