Hlavní obsah

Jihlava - Příbram 1:3Příbram protrhla střeleckou smůlu a veze tři body z Jihlavy

MinutaMin. Tým Hráč Akce
18. Tregler 0 : 1
41. Bednář 0 : 2
78. Suchan 0 : 3
85. Nerad 1 : 3
Záznam online reportáže

Aktualizováno

Dlouhých 473 minut čekali fotbalisté Příbrami na ligovou branku. Trápení prolomil na hřišti Jihlavy Tregler. Další góly přidali Bednář a Suchan a Příbram poprvé od pátého prosince slaví výhru.

Foto: Luboš Pavlíček, ČTK

Fotbalisté Příbrami se radují z gólu na trávníku v Jihlavě.

Článek

Jihlava sice vyhrála poslední dva ligové zápasy, ale do záchranářského souboje vstoupili mnohem lépe Středočeši. V páté minutě brankář Hanuš vyrazil nebezpečný míč, který k jeho tyči hlavou tečoval spoluhráč Kryštůfek.

Bednářovu střelu ještě domácí obránci zblokovali na roh, ale v 18. minutě už po centru Divíška dopravil míč do branky hlavou nepokrytý Tengler. Pro Příbram to byl první ligový gól po 473 minutách.

Vysočina přesto byla dál pasivní, první pískot se na stadionu z tribun linul už po půlhodině hry. Příbramští podruhé trestali čtyři minuty před koncem poločasu, kdy se ve vápně prosadil opět nikým nehlídaný Bednář.

Po přestávce domácí kouč Hipp nechal v kabině nevýrazného Kukola a místo něj do zálohy na hřiště poslal Fulneka, jenže ani ten nedokázal statickou hru Vysočiny rozhýbat.

Příbram si hlídala náskok, který ještě navýšila. Bednář ještě po standardní situaci neuspěl, ale v 78. minutě už přidal třetí branku Suchan přesnou střelou v tyči.

Kosmetickou úpravu skóre zařídil pět minut před koncem pohotovou ranou Nerad. To už ale většina fandů ze stadionu byla na odchodu. Vysočina, která doma ukončila sérii pěti utkání bez porážky, dohrávala za pískotu domácího kotle.

22. kola první fotbalové ligy:
Vysočina Jihlava - 1. FK Příbram 1:3 (0:2)
Branky: 85. Nerad - 18. Tregler, 41. Bednář, 78. Suchan. Rozhodčí: Houdek - Mokrusch, Peřina. ŽK: Voltr, Hronek, Kučera - Divíšek. Diváci: 2856.
Jihlava: Hanuš - Kryštůfek, Krejčí, Šourek, Urdinov - Kučera, Demeter (53. Nerad) - Kukol (46. Fulnek), Hronek, Vaculík - Voltr (75. Jungr). Trenér: Hipp.
Příbram: Hruška - Divíšek, Krameš, Zápotočný, Mudra - Tregler, Hnaníček - Štípek (75. Rezek), Pilík (88. Brandner), Suchan (80. Vošahlík) - Bednář. Trenér: Tobiáš.

Reklama

Související témata: