Hlavní obsah

Statistika: Sparta byla v derby aktivnější, i proto rivala udolala

Praha

Ligový víkend je zanalyzován a vygenerovaná čísla ukazují, že fotbalisté Sparty nedělní pražské derby se Slavií ovládli nejen výsledkově, ale také z pohledu statistik. Letenští nejatraktivnější duel 22. ligového kola rozhodli svou aktivitou.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Hráči Sparty Ondřej Zahustel a Bořek Dočkal oslavují gól na 3:1 v derby se Slavií.

Článek
Fotogalerie

Kanonýr Milan Škoda svým prvním jarním gólem brzy otevřel skóre a navrch si připsal 21 vyhraných soubojů. Potřeboval však větší podporu svého týmu, sešívaní byli na hřišti rivala až příliš zaměřeni na defenzívu.

Sparťané měli mnohem častěji míč na kopačkách než soupeř, poměr držení míče byl 60:40 ve prospěch Ščasného výběru. V průběhu utkání se navíc příliš neměnil, statistiku Slavia mírně vylepšila až v samotném závěru.

Šural s Teclem byli nejkreativnější

Letenský Šural byl spolu s jabloneckým Teclem nejkreativnějším hráčem kola, v Chance Indexu si shodně připsali 24 bodů.

Aktivitu Sparty dokumentuje také celkový počet střel (15:7) i přesných projektilů mířících na branku (6:1). Brankář Bičík tak inkasoval z jediné přímé střely na branku - a nejlepší zákrok musel vytáhnout paradoxně proti hlavičce spoluhráče Šurala...

Letenští také častěji přihrávali (481:336), přičemž 75% úspěšnost jejich přihrávek byla o 5 procent vyšší než slávistická.

Sešívaní o jediný zákrok více faulovali (17:16 z jejich pohledu) a byli mnohem více napomínáni - vyfasovali 7 žlutých karet, sparťané jen jednu.

Reklama