Hlavní obsah

Nečekaný konec. Damková už není šéfkou komise rozhodčích

Praha
Aktualizováno

Ta zpráva se nečekala, přestože velká část fotbalových fanoušků ji dlouhodobě požadovala. Dagmar Damková posledním březnovým dnem končí jako předsedkyně Komise rozhodčích Fotbalové asociace ČR (FAČR). Oficiálně tak učinila z důvodů „mezinárodně-politických“ i vzhledem ke své pracovní vytíženosti pro FIFA a UEFA. Komisi do konce sezóny povede současný místopředseda Miroslav Tulinger.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Dagmar Damková končí ve funkci předsedkyně komise rozhodčích Fotbalové asociace ČR.

Článek

„Své práci jsem vždy dávala maximum a všem se můžu podívat do očí. Jedna životní etapa končí a nebylo to jednoduché rozhodování. Nicméně život jde dál a já se nyní rozhodla udělat další profesní krok. Všem českým rozhodčím však budu stále nápomocná a dál se pro ně budu snažit dělat všechno, jako tomu bylo doposud," uvedla Damková v prohlášení FAČR.

Damková, která je partnerkou dlouhodobě kritizovaného místopředsedy FAČR Romana Berbra, však na Strahově zcela nekončí. Zůstane členkou komise rozhodčích se specializací na sestavování mezinárodních listin, bude také nápomocna samotným mužským i ženským sudím, kteří figurují na mezinárodních listinách.

V gesci Damkové práce pro FAČR nadále zůstane zajišťování seminářů FIFA a UEFA vedených mezinárodními instruktory a také spolupráce při konání pohárových a reprezentačních zápasů.

„Je na místě poděkovat Dáše Damkové za obrovský kus práce, který zde po pět let odváděla. Byť končí ve funkci předsedkyně, jsme velmi rádi za to, že bude dál fungovat ve prospěch komise rozhodčích. Dagmar Damková však svými schopnostmi přerostla Českou republiku a logicky míří do mezinárodních organizací FIFA a UEFA," řekl první muž českého fotbalu Miroslav Pelta.

Reklama

Související témata: