Hlavní obsah

Hloupě jsem to zpackal, na penalty už chodit nebudu! Příště asi půjde Kozáčik, prohlásil plzeňský Kolář

Plzeň

Proti Jihlavě si připsal jubilejní 70. gól v české lize, brankou na 2:0 dodal Plzni klid. Fotbalový záložník Daniel Kolář mohl poté přidat další trefu, jenže zazdil pokutový kop. Tedy vlastně dva během minuty! Sudí Jech totiž nechal penaltu kvůli předčasnému pohybu brankáře Hanuše opakovat. Trenérovi Plzně Karel Krejčí vyskočil v tuto chvíli tep k dvoustovce, neboť Kolář neproměnil pokutový kop nedávno v Olomouci, pro Viktorii to byl už 5. zahozený z posledních osmi...

Foto: Pavel Němeček, ČTK

Brankář Jihlavy Jan Hanuš právě chytá Danielu Kolářovi opakovanou penaltu

Článek

Proč jste se po nezdaru v Olomouci rozhodl jít na penaltu znovu?

V Olomouci jsem ji nedal, potom jsme ale kopali další, Michal Ďuriš neproměnil. Já jsem si věřil. Říkám vždycky, že penaltu nedali lepší fotbalisti, než jsem já, s Jihlavou jsem to ovšem zpackal. Hloupě jsem to dvakrát nedal. Aspoň už víme, že já ne ně chodit nebudu.

Když rozhodčí nařídil opakování exekuce, plzeňský stadión vyvolával brankáře Matúše Kozáčika. Nechtěl jste mu kop přenechat?

Nebyl jsem si jistý, jestli opakovanou penaltu může zahrávat někdo jiný. Ani Koza (Kozáčik) nebyl úplně přesvědčený, že by chtěl jít. Takže jsem chtěl první nezdar odčinit, nepovedlo se. Příště možná půjde Koza.

Vypadá, že penalty jsou pro Plzeň komplexem. Z osmi v této sezóně jste neproměnili pět. S každým dalším nezdarem je jistě střelec pod větším a větším tlakem...

Tlak je tak velký, jaký si na sebe vytvoříte. Neproměnil jsem za stavu dva nula, měli jsme zápas pod kontrolou. Bohužel jsem to, slušně řečeno, zkazil.

Váš způsob zahrání je neobvyklý, před samotným kopem se téměř zastavíte. Změníte styl alespoň na tréninku?

Myslím, že si od penalt dám nějaký čas pokoj i na tréninku, budu se snažit dávat góly ze hry. To bude nejlepší.

Na kontě nyní máte 70 gólů, ke vstupu do Klubu ligových kanonýrů vám chybí 30 branek. Věříte, že to do konce kariéru zvládnete?

Dám to.

Kdy?

Nevím kdy, ale dám to. I bez penalt.(směje se)

Před utkáním s Jihlavou jste věděli o klopýtnutí Sparty na Slovácku. Dodalo vám to kuráže?

Vnímali jsme ztrátu Sparty jako motivaci. O to víc jsme si přáli zápas s Jihlavou zvládnout.

Po sobotě má Plzeň na Spartu náskok 9 bodů. Jste klidnější?

Jsme rádi, že máme takový náskok, jenže pořád není konec. Ve hře je stále hodně bodů. Víme, že nás čeká hodně těžká cesta.

Reklama

Související témata: