Hlavní obsah

Lustrinelli chce ve Spartě vyhrát něco velkého

První den je v Praze nová sparťanská posila Mauro Lustrinelli a už si získává srdce fanoušků letenského celku. Po podpisu smlouvy se švýcarský fotbalový reprezentant předvedl se sparťanským dresem číslo 30 a poskytl první rozhovory českým novinářům v novém působišti. Na otázku co mu říká jméno Slavia, odvětil bezelstně: "Co to je?"

Foto: PRÁVO/Petr Hloušek

Nová posila Sparty Mauro Lustrinelli.

Článek
Fotogalerie

Devětadvacetiletý útočník není žádný Neználek, má vysokoškolský diplom z ekonomie. I největšího rivala Sparty zná. "Samozřejmě jméno Slavia znám. Jen jsem přeslechl vaší otázku," říkal sympatický Švýcar, který se při příchodu na stadión Sparty prezentoval českým pozdravem Dobro den. "Něco z češtiny bych se rád naučil, je to důležité pro moji integraci," vysvětlil český pozdrav Lustrinelli, který se domluví italsky, francouzsky, německy a částečně anglicky.

Švýcar mohl vybírat z několika nabídek. "Zájem měli v Turecku, Španělsku, ozvali se z druhé anglické ligy. Mohl jsem i zůstat ve Švýcarsku. Sparta je pro mě ale nová výzva, její nabídka mě nejvíce oslovila. V Thunu jsem byl hrdina, odehrál jsem dvě super sezóny. V novém angažmá můžu sbírat zkušenosti před mistrovstvím světa," připomněl rychlonohý útočník letošní světový šampionát, kam se Švýcarsko probojovalo po úspěšné baráži s Tureckem.

Intenzivní kontakty poslední tři dny

Sparta oficiálně jednala o příchodu urostlého Nora Johnsena, přitom v zákulisí lovila ve Švýcarsku. "První kontakty proběhly asi před dvěma týdny, poslední tři dny se jednalo intenzivně," popsal svůj příchod do celku českého mistra Lustrinelli, který je na prvním zahraničním angažmá. "Jsem poprvé v cizině, seznamuji se s novou kulturou, překrásným městem. Vše je pro mě velká výzva, se Spartou bych chtěl vyhrát něco velkého," říká Lustrinelli.

O české lize forvard příliš informací nemá. "Ale proti Spartě jsem v probíhající sezóně hrál už třikrát. Vím, že je zdejším nejslavnějším klubem s obrovskou tradicí. Hrát tady pod velkým tlakem je pro mě velká motivace," upozornil sparťanský nováček.

Nad osobními plány zatím Lustrinelli nepřemýšlí. "Neumím číst budoucnost, ale zkusím každý zápas něco důležitého předvést. Útočník je na hřišti samozřejmě od toho, aby dával góly a to přesně já umím. S trenérem Grigou jsem se bavil asi deset minut a přesně mi vysvětlil, co ode mě čeká."

Velký fanda hokeje

Mauro Lustrinelli je velkým fanouškem hokeje. V kabině mu ředitel komunikace Lukáš Přibyl ukázal Martina Haška a když se Švýcar dozvěděl, že se jedná o bratra slavného Dominátora, byl štěstím bez sebe. "To je velice příjemné a zajímavé," okomentoval novou znalost.

Do Prahy přicestoval Mauro Lustrinelli v pátek dopoledne, po poledni absolvoval zdravotní prohlídku a po obědě ve městě odjel na Letnou podepsat kontrakt. V sobotu se fotbalista vrací do Švýcarska vyřídit osobní věci a po čtvrtečním návratu se plně zapojí do přípravy Sparty.

Reklama

Související témata: