Hlavní obsah

Jarolím doufá, že nové posily Slavii pomohou

PRAHA

O pár dní dřív než všichni ostatní vstoupí do nové sezóny fotbalisté Slavie. Jako jediný český zástupce totiž přežili zimu v evropských pohárech a už 16. února je čeká doma na Strahově první zápas 3. kola Poháru UEFA proti Palermu. Mužstvo prošlo řadou změn a trenér Karel Jarolím věří, že nové posily mužstvu pomohou.

Foto: SPORT.CZ/Tomáš Fliegl

Trenér fotbalistů Slavie Praha Karel Jarolím

Článek

"Všechno ale ukáže čas. Teď můžu těžko říkat, jestli to bude lepší nebo horší," prohlásil kouč Slavie. Z hráčů základní sestavy opustil mužstvo jen stoper Latka, který hostuje v Birminghamu, odešli také Gedeon (Vadúz), Zbončák (Most) a Pešír (Blšany). Na přestupu Holeňáka do Paschingu se kluby nedohodly, zkušeného obránce, jenž spíše vysedává na lavičce, by rád získal Zlín. Útočník Černoch, který se ve Slavii neprosadil, přestoupil do rumunského klubu Politehnika Iasi.

Novými tvářemi jsou brankář Vorel z Jihlavy, stoper Dosoudil z Jablonce a tři cizinci: Brazilec Gaúcho, který byl na podzim v Olomouci, maďarský útočník Hercegfalvi a chorvatský levý obránce Aračič. Na soupisku pro Pohár UEFA byli dopsáni Vorel, Dosoudil a Hercegfalvi.

"U Vorla je to logické, protože Kozáčik proti Palermu nemůže chytat kvůli trestu a Šeliga byl zraněn. Dosoudil by měl v sestavě nahradit Latku. Martinovi jsme v odchodu do Anglie nechtěli bránit, byla to pro něj možná životní šance. Ale museli jsme za něj někoho sehnat a Radek byl jednou z dostupných variant. Něco za sebou má a doufám, že nám pomůže," řekl Jarolím.

Švento se snad dá dohromady

Na evropské poháry se může těšit i maďarský útočník Hercegfalvi. Naopak Brazilce Gaúcha a Chorvata Aračiče postavil Jarolím mimo evropské poháry.  "Gaúcho u nás byl před uzávěrkou soupisek jen dva dny a potřebuje čas na aklimatizaci. Na poslední chvíli přišel i Aračič," vysvětlil kouč.

Jeho svěřenci sehráli v minulém týdnu přípravné zápasy s Xaverovem (5:0) a Ružomberkem (1:1), jako generálka na start jarní části sezóny čeká Slavii další slovenský tým Púchov. Z pilířů základní sestavy zatím nemůže hrát Švento, jenž má od utkání s Wolfsburgem problémy s kolenem. "Teď začíná s tréninkem, snad zátěž zvládne. Byl bych rád, aby se dal dohromady," přál si trenér.

Jarolím viděl, jak Palermo vyprovodilo AC Milán

Slávisté už ve zbývajících dnech budou ladit formu na Palermo, které Jarolím viděl několikrát v akci. Naposledy, když vyprovodilo po výhře 3:0 favorizovaný AC Milán ze čtvrtfinále Italského poháru. "Ten výsledek hovoří za všechno. A to mohli ještě dvě nebo tři branky přidat," prozradil kouč. V nedělním duelu Serie A na půdě Regginy přišli svěřenci nového kouče Giuseppe Papadopula o tři body až v nastaveném čase. Při remíze 2:2 dávali góly Barone a vysoký útočník Caracciolo.

Slavii čeká těžký start jara - po čtvrtečním zápase s Palermem v neděli liga v Jablonci, 23. února odveta v Itálii a v pondělí 27. února domácí ligový zápas proti Olomouci. "Bude to hektické, ale rádi bychom tyhle zápasy zvládli co nejlíp," uvedl Jarolím.

Reklama

Související témata: