Hlavní obsah

Bubeník Petržela a kotelník Kolář! Plzni fandilo na stadiónu přes tisíc dětí

Na trávník plzeňské Doosan Areny vbíhá v tréninkovém záložník Daniel Kolář. Následují ho další hráči prvoligového lídra v čele s obráncem Davidem Limberským. Ten běh proloží kotrmelcem. Vzápětí si Kolář bere míč a střílí ho do prázdné branky. Přes tisíc dětských hlasivek na severní tribuně, sídle kotelníků Viktorie, křičí Góóóól! Vítejte na akci Škola fandění.

Plzeňská škola fandění.Video: FC Viktoria Plzeň

 
Článek

V rámci projektu „Viktorka do škol" se viktoriánské pokřiky učily děti od šesti do patnácti let. Tváře měly vymalované v červeno-modrých barvách, v rukách klubové vlajky a šály. V parádě je měli plzeňští kotelníci, i samotní fotbalisté. „Viktorka," vykřikuje do mikrofonu Kolář. „Plzeň," odpovídá dětský kotlík. Do toho Milan Petržela buší paličkami do bubnu, který drží Limberský.

„Jsme rádi, že jsme tuto akci zorganizovali. Program trval hodinu a půl a dětští fanoušci se naučili kompletní základ pro podporu při samotných zápasech. Samozřejmě se fandilo pouze slušně," pravil s úsměvem klubový mluvčí Pavel Pillár.

„Pevný scénář s kotelníky stanoven nebyl, spolehli jsme se na jejich intuici a odhad situace. Nicméně před jejich výkonem musíme smeknout," dodal Pillár. Na závěr si všichni dohromady vychutnali netradiční děkovačku, poté fotbalisté na chvíli zamířili přímo mezi budoucí kotelníky Plzně.

Reklama

Související témata: