Hlavní obsah

Příbram - Baník 1:2Příbram s Baníkem padla a má velké starosti

MinutaMin. Tým Hráč Akce
48. Šabala 1 : 0
75. Azevedo 1 : 1
85. Bednář (vlastní) 1 : 2
Záznam online reportáže

Příbram
Aktualizováno

Fotbalisté Příbrami si zahrávají s prvoligovým osudem. Místo toho, aby očekávanou výhrou posílili své naděje na záchranu, poslednímu ostravskému Baníku doma překvapivě podlehli 1:2 a ještě se budou v závěru sezóny hodně strachovat. Hosté vypálili přímo mezi tyči jen jednou, přesto vyhráli, když vlastní gól si dal Bednář. Domácí několik šancí zahodili, takže Šabalova trefa jim na výhru nestačila a pořádně si zadělali na starosti se záchranou. A to deset minut hráli přesilovku po vyloučení Vraštila.

Foto: Pavel Němeček, ČTK

Příbramský útočník Roman Bednář v utkání proti Baníku Ostrava.

Článek

Příbram zahrozila dvakrát během prvních pěti minut. Pilíkův trestný kop ale prolétl pokutovým územím, aniž se k míči kdokoliv dostal, a po další standardce pálil Štípek z dobré pozice vysoko nad Šromovu branku. Baník se však rychle dostal do hry a dokonce si vytvořil územní převahu, ale k zakončení se nepropracoval. Kombinace hostí končila deset metrů před domácí šestnáctkou.

Poločas fotbalové bídy

Hru Příbrami v té době brzdily především vlastní nepřesné přihrávky. Pilík pak svoji pěknou akci zakončil lehkou střelou do rukavic gólmana. Po půlhodině hry se Mudrovi nepovedl centr levačkou z třiceti metrů, ale Šrom měl hodně práce, aby míč vyškrábl z pravého horního rohu svojí branky. Jinak ale vládla u Litavky bezbřehá fotbalová nuda. Baník byl v ofenzívě neškodný a Příbram nepřesná.

To, co dokázali zkazit techničtí hráči Pilík a Rezek, bylo až neuvěřitelné. Míč posílali sice do volného prostoru, kde ale nikdo nebyl... V samém závěru uklouznutí Vraštila umožnilo Pilíkovi dostat se do slibné střelecké pozice, ale branka pro něj byla úzká. A tak na poločase fotbalové bídy byl nejhezčí závěrečný hvizd sudího.

Góly přinesl déšť

Na začátku druhé půle se spustil hustý déšť, který domácí probudil. Pilík poslal kolmou přihrávku za ostravskou obranu, jejíž stopeři se nedomluvili a Šabala tváří v tvář Šromovi bombou rozvlnil síť za jeho zády. Baník odpověděl pohlednou kombinační akcí, na jejímž konci sice Helešic našel v šestnáctce volného Hrubého, ale ten přestřelil. Silný déšť se změnil v průtrž mračen a míč se stal pro hráče ještě hůř ovladatelným, navíc sami hodně klouzali.

Na promočeném trávníku se lépe pohybovali domácí. Dokonce proti první půli zpřesnili přihrávky, ale selhávali v zakončení, jako například Šabala po přiťuknutí Štípka. Mnohem větší šanci měl po brejku Červenky Baník, ale Azevedo míč před brankovou čárou ve skluzu netrefil. Příbram po úniku Pilíka mohla zvýšit, ale Šabalovu ránu po zemi Šrom zlikvidoval.

A tak přišel trest, když po ojedinělé akci hostí a zmatku v domácí obraně Azevedo ránou z hranice šestnáctky vyrovnal. Baník nesložil zbraně ani po druhé žluté a tudíž červené pro Vraštila. Červenka utekl Divíškovi, který ho zatáhl za dres, ale uviděl jen žlutou kartu. Po trestném kopu Hrubého si Bednář srazil míč do vlastní branky a senzační vítězství Baníku bylo na světě. Hnaníčkovo vyrovnání sudí pro ofsajd neuznal.

Fotbalová Synot liga - 25. kolo:
1. FK Příbram - Baník Ostrava 1:2 (0:0)
Branky: 48. Šabala - 75. De Azevedo, 85. vlastní Bednář. Rozhodčí: Ardeleánu - Moláček, Ratajová. ŽK: Štípek, Divíšek - Vraštil, Dostál. ČK: 80. Vraštil (Ostrava).
Příbram: Hruška - Mudra, Zápotočný, Hnaníček, Divíšek - Pilík (81. Brandtner), Tregler, Rezek, Štípek (75. Krameš) - Bednář, Šabala. Trenér: Tobiáš
Ostrava: Šrom - Dostál, Kaša, Vraštil, Granečný - Lásik, Mešaninov (58. Červenka) - Mondek (46. Helešic), Hrubý, Holzer (73. Vengřinek) - De Azevedo. Trenér: Petržela.

Reklama

Související témata: