Hlavní obsah

Náhradníci zachránili Plzni spanilou sérii. Ukázali jsme charakter a srdce, lebedí si Krejčí

Plzeň

Hodně krušná byla pro Západočechy cesta ke čtrnáctému ligovému vítězství v řadě. Svěřenci trenéra Karla Krejčího nakonec o spanilou sérii nepřišli, ovšem při nedělní bitvě s Brnem musel obhájce otáčet nepříznivý vývoj a euforii z triumfu 2:1 zajistila až spolupráce střídajících borců!

Foto: Pavel Němeček, ČTK

Hráči Plzně se radují z gólu Jana Kopice (uprostřed).

Článek
Fotogalerie

„Ukázali jsme charakter a srdíčko. Stejně jako před týdnem ve Zlíně jsme museli duel otáčet. Přiznávám, že adrenalin s přibývajícími minutami stoupal," netajil plzeňský trenér Karel Krejčí, že byl řádně napnutý.

Západočeši naposledy v nejvyšší soutěži ztratili body právě v Brně, kde v říjnu prohráli. A nahnáno měli i v neděli. „Chtěli jsme bod. Ale příliš brzy jsme si nechali vstřelit vyrovnávací gól, a pak přišlo naprosto zbytečné vyloučení. Hlavně první žlutá karta byla od Paška vyloženě dětská. Pak už jsme čelili obrovskému tlaku," posteskl si Václav Kotal, trenér Brna.

Jeho svěřenci velmi zdatně drželi obranný blok, a protože obhájce titulu zahazoval jednu šanci za druhou, žili hosté v naději na bodový zisk. „Měli jsme rozhodnout mnohem dříve. Průnikovými přihrávkami jsme se dostávali za obranu Brna, šancí jsme měli hodně. O přestávce jsem kluky uklidňoval a nabádal k trpělivosti," vykládal Krejčí.

Čtrnáctý triumf jeho družině zajistili dva borci, kteří naskočili z lavičky. Na pravé straně se deset minut před koncem prosadil Fořt, po jehož centru sice Holenda odstavil Buchtu, a dobíhající Kopic míč dotlačil do sítě. „V deseti už Brno nepřelezlo půlku, takže byla jen otázka, zda míč nějakým způsobem dotlačíme do sítě. Nakonec ta úloha připadla Kopicovi," usmíval se spokojeně autor prvního plzeňského gólu Jan Baránek.

Západočeši se tak naladili na nadcházející duel jara, v němž v neděli nastoupí na hřišti druhé Sparty. „Jak se blíží konec soutěže, kluci jsou mnohem více koncentrovaní. Kromě kvality je v naší hře ve stále větším množství srdíčko, bojovnost. Před cestou na Letnou je velmi povzbuzující, že jsme dvakrát dokázali otočit zápas," lebedil si Krejčí.

Reklama

Související témata: