Hlavní obsah

Statistika: Lafata pošesté v řadě pokořil hranici patnácti gólů

Pokud jde o individuální statistiky 25. ligového kola, fotbalisté pražské Sparty byli vidět. Ladislav Krejčí vyhrál Chance index nejkreativnějších hráčů, Lukáš Mareček uběhl nejvíc metrů a David Lafata již pošesté v řadě pokořil hranici patnácti gólů za sezónu. Přesto byli Letenští smutní, remízou 2:2 v Ďolíčku ztratili poslední reálné šance na titul.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

David Lafata oslavuje gól na 1:1 v derby na Bohemians 1905.

Článek
Fotogalerie

Pokud se může Sparta na někoho spolehnout, tak na svého kanonýra Davida Lafatu, který se činil i v pražském derby na hřišti Bohemians. V Ďolíčku se ve 36. minutě prosadil povedenou patičkou a vyrovnal na 1:1. Pro Lafatu se jednalo o patnáctou branku sezóny, čímž se dotáhl na Michala Ďuriše z Plzně. Útočník Letenských pokořil hranici patnácti gólů už pošesté v řadě!

V historickém měřítku stačilo na korunu pro krále střelců patnáct branek celkem pětkrát a čtyřikrát dokonce i méně. Letenský kanonýr má tak slušně našlápnuto, aby obhájil korunu pro krále střelců, přesto neměl po nedělním utkání příliš důvodů k radosti. Jeho tým totiž ve Vršovicích ztratil dva body a po výhře Plzně se mu mistrovský titul výrazně vzdálil.

Statistiky 25. kola Synot ligy:
Maratónec:
1. Lukáš Mareček (Sparta)12 295 metrů
2. Lukáš Holík (Zlín)11 995 m
3. Tomáš Souček (Slavia)11 982 m
Sprinter:
1. Štěpán Koreš (Zlín)400 m
2. Vukadin Vukadinovič (Zlín)365 m
3. Tiémoko Konaté (Sparta)360 m
Chance index:
1. Ladislav Krejčí (Sparta)38
2. Jan Kalabiška (Ml. Boleslav)28
3. Milan Petržela (Plzeň)25

Reklama