Hlavní obsah

Mám zlomená žebra a jenom fandím, říká jablonecký záložník Kubista

Josef PešoutSport.czPrávo

V zimě se vrátil záložník Vojtěch Kubista do kádru fotbalistů Jablonce z hostování v Mladé Boleslavi. Po kvalitní přípravě se těšil, že zabojuje o místo v základní sestavě. A když dostal šanci, přibrzdilo ho těžké zranění a jarní sezóna pro něj nejspíš předčasně skončila.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Fotbalisté Jablonce se radují z branky, kterou vstřelili Spartě. Vpravo smutný záložník Letenských Lukáš Mareček.

Článek

Jak se ohlížíte za působením v Mladé Boleslavi?

Za mladoboleslavské áčko jsem si zahrál na podzim v první lize pouze minutu. Šlo o jeden start v roli střídajícího hráče. Je to málo, ale prostě se tak stalo a už nad tím nepřemýšlím. Chodil jsem však hrát zápasy za třetiligovou farmu do Benátek nad Jizerou. A byl jsem rád za herní vytížení, i když bych raději zůstal v áčku.

A co jarní sezóna v jabloneckém klubu?

Příjemně na mě zapůsobilo, když jsem slyšel, že se mnou trenér počítá. V zápase se Zlínem jsem nahrával na gól. Jenže v dalším kole v Praze na Slavii mě bohužel potkalo zranění. Mám dvě zlomená žebra po souboji s Frydrychem. Nebyl v tom však úmysl, spíš nešťastná náhoda. Psali jsme si s Frydrychem esemesky a nemám důvod být naštvaný z toho, co se mi přihodilo. Takových soubojů je víc a zrovna na Slavii to takhle dopadlo.

Jak nucenou absenci prožíváte?

Zpočátku to bylo frustrující. Člověk začne hrát a hned se zraní. Nejraději bych byl na hřišti a místo toho jenom sedím na tribuně a fandím. Nemohu ani trénovat a vůbec nic dělat co se týče sportování. Zbývají mi kontroly u lékaře a čekání, až poraněná žebra srostou. Na pětadevadesát procent mám po sezóně.

Jak vidíte ambice jabloneckého týmu pro zbytek jara?

Naším cílem je především obstát v semifinále pohárové soutěže se Spartou. Hraje se na dva zápasy a každý z nich má svou důležitost. Jsem rád, že kluci ve středu vyhráli 2:0. O finále určitě zabojují i v odvetě na Letné. Bylo by hezké, kdyby Jablonec vyhrál pohár jako v roce 2013, kdy jsem byl ve vítězném finále přímo na hřišti.

Vybaví se vám tehdejší napínavý duel Jablonce s Mladou Boleslaví v Chomutově?

Samozřejmě. Zvítězili jsme až na penalty. Mladoboleslavský kapitán Petr Johana ji nedal, nakonec o jabloneckém triumfu rozhodl proměněným pokutovým kopem Honza Kopic (nynější hráč Plzně). Bylo mi dvacet let, začínal jsem v lize a hned jsem měl možnost zvednout nad hlavu pohár. (úsměv)

Reklama

Související témata: