Hlavní obsah

Kotal je z Brna na odchodu. Jakého kouče si Zbrojovka vyhlédla?

Brno

V zákulisí se o tom hovoří jako o hotové věci, ale téměř všichni zainteresovaní zatím mlží. Kouč brněnských fotbalistů Václav Kotal, jemuž s koncem prvoligového ročníku vyprší ve Zbrojovce smlouva, má namířeno do Hradce Králové, kde je doma. Nahradit by ho měl současný trenér Slovácka Svatopluk Habanec.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér brněnských fotbalistů Václav Kotal.

Článek

„Brali bychom ho. Má ovšem v Uherském Hradišti ještě roční kontrakt," sdělil nedávno ředitel Vlastimil Ostrý. I na veřejnost však pronikly názorové neshody mezi Habancem a šéfy Slovácka ohledně doplňování mužstva. To by mohlo Habancův přechod do rodného města urychlit. Zvlášť když ve Slovácku působí v roli šéftrenéra mládeže bývalý kouč Olomouce Psotka, který může přejít k prvoligovému mužstvu.

Habanec svůj letní příchod do Brna, kde v minulosti působil jako hráč, potvrdit zatím nechce. „Pořád mám smlouvu ve Slovácku. Před námi jsou teď ještě čtyři ligová kola," sdělil.

Ani majitel Zbrojovky Václav Bartoněk nehodlá být konkrétní. „V zimě jsem ohlásil příchod Pilíka z Příbrami a nakonec z něj sešlo. Jsem poučený," nechce se unáhlit. Podle kuloárních informací už však Habanec spolupracuje při tvorbě brněnského kádru pro příští sezónu. Právě na jeho popud údajně Zbrojovka neprodloužila kontrakt zkušenému stoperovi Košťálovi.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články