Hlavní obsah

Jihlava - Ml.Boleslav 1:1Jihlavští fotbalisté v boji o záchranu urvali cenný bod, Boleslav ještě poháry jisté nemá

MinutaMin. Tým Hráč Akce
43. Ščuk 0 : 1
77. Hronek 1 : 1
Záznam online reportáže

Aktualizováno

O záchranu usilující jihlavští fotbalisté po dvou porážkách odvrátili hrozbu třetího krachu. V předehrávce 27. kola Synot ligy remizovali s třetí Mladou Boleslaví 1:1 poté, co na gól Jasmina Ščuka ze závěru úvodního poločasu odpověděl třináct minut před koncem utkání Petr Hronek. V tabulce třináctá Vysočina přesto dál balancuje nebezpečně blízko pásma sestupu - před patnáctou Olomoucí, jež v sobotu přivítá Jablonec, má šestibodový náskok. Středočeši po přestávce neproměnili několik dobrých střeleckých příležitostí a nevyužili šanci definitivně si zajistit účast v předkolech Evropské ligy.

Foto: Luboš Pavlíček, ČTK

Mladoboleslavští Ondřej Kúdela (vlevo) a Pavel Čmovš si jihlavského Radka Voltra před brankou pohlídali.

Článek
Fotogalerie

Vysočina proti favorizovanému soupeři začala odvážně a v průběhu prvního poločasu byla lepším týmem, jenže svoji převahu nedokázala vyjádřit brankově. Hostům se navíc po deseti minutách zranil útočník Chramosta, kterého nahradil na hrotu Přikryl.

První gól zápasu měl na noze po dvaceti minutách hry Hronek, který ale po centru Nerada pálil slabě, takže hostující gólman Diviš neměl s udržením čistého konta větší problémy.

V 29. minutě centroval nejlepší nahrávač ligy Vaculík na hlavu Krejčího, ale ten míč mezi tři tyče usměrnit nedokázal. O tom, proč je Vysočina druhý nejhorší tým soutěže co do počtu vstřelených branek, se diváci na stadiónu mohli přesvědčit šest minut před přestávkou, když Urdinov našel centrem přesně Nerada, ale ten v jasné příležitosti selhal a vůbec netrefil branku.

Lekce z efektivity

Lekci z efektivity udělili hosté Jihlavě krátce před koncem poločasu, když obrana ve vápně úplně zapomněla na Ščuka, který po přihrávce Čermáka propálil Hanuše. Potvrdil tak, že se mu proti Jihlavě daří, když jí dal gól v pátém z posledních šesti zápasů.

Mladá Boleslav měla po pauze několik šancí vedení navýšit. Nejprve Přikryl místo centru vystřelil a překvapil tak domácího gólmana, jenže trefil jen tyč. Následně z voleje pálil Magera jen těsně vedle.

A trest přišel v 77. minutě, kdy se Jihlavané dočkali z ojedinělé akce vyrovnání. Hronek si 25 metrů před brankou připravil střeleckou pozici a umístěnou střelou po zemi k tyči zařídil dělbu bodů.

Předehrávka 27. kola první fotbalové ligy:
Vysočina Jihlava - FK Mladá Boleslav 1:1 (0:1)
Branky: 77. Hronek - 43. Ščuk. Rozhodčí: Ardeleanu - Urban, Vasjuk. ŽK: Kučera, Dvořák - Čmovš. Diváků: 2459.
Jihlava: Hanuš - Kryštůfek, Krejčí, Mišůn, Urdinov - Šulek (89. Batioja), Kučera - Nerad (60. Bazal), Hronek, Vaculík - Voltr (71. Dvořák). Trenér: Hipp.
Mladá Boleslav: Diviš - Jánoš, Čmovš, Kúdela, Pauschek - Ščuk, J. Rada - Čermák (81. Takács), Magera, Kalabiška - Chramosta (13. Přikryl/88. Klobása). Trenér: Jarolím.

Reklama

Související témata: